2015.05.05. 19:04:58 9645 274

Az ikon, aki soha nem tartotta magát idolnak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Soha nem voltam az a példakép kereső és követő fajta, nem hiszek az idolokban, a rajongásban és a múzsákban. De ha valaki arra kérne, hogy válasszak magamnak egy ideált, az valószínűleg Ő lenne. Azért, mert ő sem hitt ilyesmiben. Audrey Hepburnre emlékezünk, születésnapja alkalmából.

2015.május 4-én ünnepelte volna 86 születésnapját az angol-holland származású, Oscar-díjas színésznő. Gyermekként átélte és túlélte a második világháború szörnyűségeit, majd balettet tanult és táncosként szerepelt filmekben, mindemellett modellkedett is. Első kiugrása egy Broadway főszerep volt, amire előkelő bája miatt válogatták be, utána nem volt megállás. Karrierjét álomszerűnek tartotta és soha nem gondolta, hogy mindez megtörténhet vele. Divatikon, múzsa és egy csodálatos nő. Életét és csodálatos, meseszerű karrierjét az UNICEF utazó nagyköveteként koronázta meg. Fogadjátok szeretettel kedvenc idézeteinket tőle. (Forrás: wikipedia.org)

Figyelmeztettek már, hogy nem jó mindent magamba fojtani, de ha szabadjára engedem az indulataimat, utána mehetek mindenkihez bocsánatot kérni. Talán az a legegészségesebb, ha a fülemen engedem ki azt, aminek ki kell jönnie.

Szeretem azokat az embereket, akik megnevettetnek. Őszintén mondom, mindennél jobban szeretek nevetni. A nevetés nagyon sok betegség gyógyszere, és a nevetésre való hajlam talán a legfontosabb emberi tulajdonság.

Audrey Hepburn | fotó: flickr.comAudrey Hepburn | fotó: flickr.com

Életem legnagyobb eredményének azt tartom, hogy összhangban tudok élni önmagammal, hogy képes vagyok elfogadni magam és a mások hiányosságait. Távolról sem vagyok az az ember, aki szeretnék lenni, de beláttam, hogy nem is vagyok olyan nagyon "hibás".

A vonzó ajkak érdekében mondj kedves szavakat. A kedves szemekért keresd a jót az emberekben. A karcsú alakért oszd meg ételed az éhezőkkel. A szép hajért hagyd a gyermeknek, hogy ujjaival végigsimítsa naponta. A lelki egyensúlyért sétálj azzal a tudattal, hogy sohasem vagy egyedül.

Az elegancia az egyetlen szépség, mely soha nem fakul.

Hiszek a rózsaszín világban. Hiszem, hogy a nevetés a legjobb kalóriaégető. Hiszek a csókban, lehetőleg sok csókban. Hiszek abban, hogy erősnek kell lennünk, mikor úgy tűnik, hogy minden rosszra fordul. Hiszek abban, hogy a boldog lányok a legcsinosabbak. Hiszek abban, hogy a holnap egy újabb nap! Hiszek a csodákban.

Audrey Hepburn | fotó: flickr.comAudrey Hepburn | fotó: flickr.com

Én abban a csodálatos, régimódi szellemben nevelkedtem, amely a másikat előbbre valónak tartja magunknál. "Mások sokkal fontosabbak, mint te, kedvesem, és ezt zúgolódás nélkül el kell fogadnod!" - hallottam gyakran.

Egy ház nem otthon, ha a gyerekeknek és a kutyáknak tilos bemenni a nappaliszobába.

Az életem nem elméletekből és szabályokból áll. Részben az ösztöneim irányítanak, részben pedig a józan eszem. Igaz, soha nem hagyott cserben a logikám sem, melyet a legkülönbözőbb forrásokból nyertem: az édesanyámtól, a balettórákról, a Vogue magazinból, az élet, az egészség és a természet törvényeiből.

Miért kellene váltani? Mindenkinek megvan a maga stílusa, és ha ezt az ember megtalálta, igenis, ragaszkodjon hozzá.

Audrey Hepburn | fotó: flickr.comAudrey Hepburn | fotó: flickr.com

Egy nő szépsége nem a ruhákban, amiket hord, nem az alakjában vagy a frizurájában rejlik. A nő szépségét a szemében találod, mert a szem bejárat a szívhez, ahol a szeretet lakozik.

Nekem soha nem voltak nagy elvárásaim, és ennek köszönhetően én vagyok a legkevésbé megkeseredett nő, akit ismerek.

Forrás: citatum.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...