2021.06.06. 08:41:50 9869 285

Az idei nyár ne a kullancsokról szóljon! – Így űzd el őket a kertedből!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha beköszönt a jó idő, a nyár, nem csak a napsütés, de a kullancsok is rendszeres vendégei lehetnek mindennapjainknak. Egy-egy kirándulás alkalmával már tudjuk, mi a teendő, ha távol szeretnénk őket tartani. De mi a helyzet, ha a kertünket „kullancstalanítanák”?

Kullancs - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kullancs

Szerencsére, nem kell azonnal vegyszerhez nyúlnunk, ha azt üzennénk a kullancsoknak: kívül bizony tágasabb. Íme, néhány természetes módszer!

Már a kert tervezésénél érdemes odafigyelnünk

Ha nem is szeretnénk nagy virágoskertet, azért azt vegyük figyelembe, hogy több növény szinte taszítja ezeket a kellemetlen parazitákat. Ilyen lehet a levendula, a körömvirág, az illatos macskamenta, de akár a zsálya, bazsalikom vagy a páfrány is. Érdemes ezekkel a kerítés mellett körbebástyázni az udvarunkat.

Ha tervezel baromfiudvart…

Ebben az esetben a kullancsok nagy ellenfele, a gyöngytyúk mindenképpen kerüljön az udvarba. Igaz, 100 %-os hatékonyságot ez a szárnyas sem biztosít, de azért segíthet elvenni a hívatlan vendégek kedvét a nem kívánt látogatástól.

Permetezz!

Méghozzá természetes keverékkel! Egy kis fokhagymaolaj, cédrusolaj és víz keverése, majd annak szétpermetezése sokat segíthet a vérszívók távoltartásában. Hátrány, hogy viszonylag gyakran kell ismételni a folyamatot, mivel a természetes anyagokból álló szerek gyorsabban lebomlanak.

Még egyszer a tervezésről!

Szakértők szerinte a kullancsok a kert szélétől mért 3 méteres sávban tanyáznak. Sőt, szeretik az árnyékos, fénytől védett helyeket, bokros-fás területeket. Éppen ezért érdemes odafigyelni, hogy az árnyékosabb részek és a gyepes terület között húzódjon egy széles, lehetőleg naposabb sáv. Ez a rész kedvüket szegi majd, hogy felfedezzék az udvar további részeit.

Forrás: hazipatika.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...