2024.02.20. 12:23:19 5389 193

Az étel, amely a királyokat is meghódította
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A pizza, minden kétséget kizáróan az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb étel a világon. Eredete az ókori civilizációkig nyúlik vissza, a modern pizza kialakulása főként Olaszországhoz köthető. Az egyik leghíresebb és legrégebbi pizzafajta a margherita, melynek története érdekes és szorosan összefonódik az olasz kultúrával.

Pizza - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pizza

A pizza eredeti formája a Római Birodalomban jelent meg, ahol a lapos kenyérféleséget paradicsommal, fokhagymával és fűszerekkel kombinálták. Azonban igazi népszerűségét a középkori Nápolyban érte el. Itt a szegényebb réteg könnyen és olcsón hozzáférhetett ehhez az ételhez, amely egyszerű összetevőkből állt.

A pizza hírneve az 1889-es nápolyi királyi látogatás során érte el a csúcspontját. A híres olasz séf, Raffaele Esposito, különleges pizzát készített a királynak és a királyi családnak. Az elkészített pizzákat a királynő, Margherita (Margherita di Savoia) nevű királyné is megkóstolta, és különösen elbűvölte az egyik változat, amely paradicsom, mozzarella sajt és friss bazsalikom kombinációjával készült. Ezt később róla nevezték el, és mára margherita pizzaként az egyik legismertebb és legkedveltebb pizzafajtává vált.

A margherita pizza egyszerűsége és tisztasága a friss és minőségi alapanyagoknak köszönhető. A paradicsom, mozzarella sajt és bazsalikom tökéletes harmóniát alkotnak a ropogós tésztán. A piros, fehér és zöld színek nemcsak Olaszország zászlajára emlékeztetnek, hanem a pizza ízeit is kihangsúlyozzák. A friss mozzarella lágy és krémes, a paradicsom frissessége érezhető, míg a bazsalikom kirobbanó aromája fokozza az élményt.

A margherita pizza az évtizedek során világszerte elterjedt és különböző változatokban jelent meg. A tradicionális elkészítés mellett sok helyen kreatív változatokat is találhatunk, amelyek különböző feltétekkel és ízesítésekkel kísérleteznek. Azonban a margherita pizza mindig a pizza történetének és hagyományainak egyik legikonikusabb alakja marad.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...