2018.03.13. 16:45:45 12151 413

Az „egészséges” párkapcsolat 5 legfontosabb jele - Te ilyenben élsz?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ellentétben a romantikus filmek és a jelenkori média túlidealizált képével, a boldog párkapcsolat korántsem tökéletes, bizony előfordulhatnak hullámvölgyek. Hiába marad el a naplemente fényében történő tengerparti andalgás, annak, hogy a társad valóban törődik veled, számtalan apró és mindennapi jele lehet.

Szerelem - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szerelem

1. Gyakori szemkontaktus

Emlékszel, hogy a kapcsolatotok elején milyen sokszor kaptad rajta, ahogyan téged bámul? Habár mostanra ezek a hosszas nézések már nem olyan intenzívek, de ha a párod sokat néz rád, és beszélgetés közben a szemedbe néz, akkor még mindig érdeklődik irántad. Szerencsés esetben te is viszonzod ezt a gesztust.

2. Egymás mimikáinak és egyéb jellemzőinek másolása

A románc kezdetén tudat alatt azért képezzük le például a másik mozdulatait, arckifejezéseit, hogy szimpatikusabbá váljunk a számára. Kellő együtt töltött idő után pedig annyira összeszokik a pár, hogy egymás gyakran használt szófordulatait is átveszik. Mondhatni, hogy az együvé tartozást próbáljuk közvetíteni a külvilág, de legfőképp egymás felé.

3. Az igazi mosoly felismerése

Van a fél, a szégyenlős, létezik az erőltetett és a szórakozott, de őszinte mosoly, amikor az egész arc nevet, az már ritkábban jelenik meg az arcunkon. Ti felismeritek egymás mosolytípusait? Ha igen, és az igazi szívből jövő nevetés a leggyakoribb ezek között, akkor jó úton halad a kapcsolatotok.

4. Valódi figyelem

Napjainkban már komoly kihívást jelent a mobiltelefon és a tv adta impulzusok figyelmen kívül hagyása, ám ez is egy fontos sarokkő a kapcsolat tartósságát tekintve. Hogyan mutatnád meg szerelmednek, hogy ő számodra az egyetlen és minden körülmények között az első, ha nem adod neki teljeses a figyelmed? Neki fontosabb vajon a közösségi média aktuális történése, mint például az, hogy mi van veled?

5. Kifejező testbeszéd

Talán nem vagytok a szavak emberei, de nem is kell unalomig ismételni az „sz” betűs szót. Hiszen számtalan helyzetben egy-egy kedves tett többet mondhat 1000 szónál: Büszkén lépked melletted, bárhol jártok; gyakran megölel; vagy te futtatod át az ujjaidat könnyedén a haján. Az ilyen és hasonló gesztusok mind azt jelzik, hogy mély szereteten alapuló kapcsolat fűz össze benneteket.

Forrás: theimperfective.com/signs-of-a-healthy-relationship

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...