2022.03.31. 12:15:00 6018 209

Az édesgyökér, mint "szépségvitamin"
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az édesgyökér, ami valójában egy lágyszárú növény, nagyon jótékony hatással van az egészségre és a bőrre, ezért számos gyógykészítmény összetevőjeként használják. A növény fehérjékben és szénhidrátokban egyaránt gazdag.

Arckrém édesgyökérből - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Arckrém édesgyökérből

Az édesgyökér egyiptomi idők óta számos egészségügyi probléma kezelésére szolgál: remek antioxidáns, valamint antimikrobiális és gyulladáscsökkentő tulajdonsággal is rendelkezik. Segíthet a túlzott gyomorsav és az emésztési zavarok gyógyításában. Egy kutatás szerint segíthet megelőzni a gyomorfekély kialakulását, sőt néhány esetben azt is megfigyelték, hogy lelassítja a rákos sejtek növekedését.

Édesgyökér a bőrproblémák kezelésében:

A vírusellenes és antibakteriális tulajdonságai miatt jótékony hatással van a bőr egészségére nézve. Jelentősen csökkentheti az aknés és ekcémás tüneteket, a nap- és pigmentfoltokat, valamint ragyogóvá varázsolhatja a bőrt. Hasznos segítőnk lehet a ráncok csökkentésében és a korai öregedés elleni törekvéseinkben is. A fiatalos megjelenést a bőrt károsító szabad gyökök megkötésének köszönhetjük.

Használata bőrápolásra:

Az édesgyökér port keverjük össze mézzel, és adjunk hozzá citromlevet. Adhatunk hozzá rózsavizet is. A kapott sűrű masszát vigyük fel az arcbőrre, majd huszonöt perc múlva mossuk le hideg vízzel. A látható eredményekért hetente kétszer ismételjük meg a kezelést.

Édesgyökér a hajproblémák kezelésében:

Az édesgyökér megakadályozhatja különféle hajproblémák kialakulását, mint például a korpásodást és a hajhullást. Az édesgyökér serkenti a fejbőr vérkeringését, és az oxigénellátás elősegítésével elősegítheti a haj növekedését és gátat szabhat a haj korai őszülésének. Tápláló hatóanyagai révén fényt ad a hajnak.

Használata hajápolásra:

A jótékony hatás kiaknázásához keverjünk össze öt kanál édesgyökér port 1 csésze túróval és két kanál olívaolajjal. Ezt a pasztát masszírozzuk be a a fejbőrbe és a hajtövekre, majd 15-20 perc hatóidő elteltével mossuk le langyos vízzel.

Édesgyökérrel a fogszuvasodás megelőzéséért:

Az édesgyökér antibakteriális tulajdonságai hatékonyan kezelik a bakteriális eredetű fogszuvasodást. Az édesgyökéret is tartalmazó fogkrémek jó leheletet is biztosítanak azáltal, hogy megakadályozzák a rossz szájszag kialakulását.

Figyelmeztetések

Az édesgyökér túlzott mennyiségű fogyasztása tovább fokozhatja a vérnyomást és a fennálló izomgyengeséget. Emellett gyógyszerek szedése mellett alkalmazása előtt mindenképp forduljunk kezelőorvosunkhoz, mivel az édesgyökér befolyásolhatja a gyógyszerek hatékonyságát.
A várandós és szoptató hölgyeket is fokozott óvatosságra intik az édesgyökér alkalmazása során.

Forrás: www.womendailymagazine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...