2020.11.24. 13:58:56 6098 164

Az árusok abban bíznak, hogy a vevők tartják az idősávokat
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az árusok abban bíznak, hogy a vevők betartják az idősávokat kijelölő új szabályozást, amelyet a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében vezettek be - írta a keddi Magyar Nemzet.

Nő maszkban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nő maszkban

A lap szerint a kereskedelem villámgyorsan felkészült a keddtől érvényes rendre, amely a 65 év alattiaktól igényel fokozott alkalmazkodást a mindennapokban, miközben az idősebbeket sem menti fel az alól, hogy továbbra is megfontolják az üzletek látogatását.

A szigorításokhoz szokott bolti dolgozók úgy vélekednek, hogy előfordulhatnak érdekes helyzetek, például egy maszkos vásárló korának ellenőrzésekor. Mivel a kereskedő nem igazoltathat, a maszk levétele pedig szigorúan tilos az üzletekben, újabb ellenőrzési praktikákra lehet szükség - emelték ki a cikkben.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy villámgyorsan kellett felkészülni: nem csupán az új feliratozások igényeltek erőfeszítéseket, hanem a napi munkaszervezésben, árurendelésben is igazodni kellett a hétköznaponként 9 és 11, hétvégenként 8 és 10 óra között változó fogyasztói igényekhez.

Neubauer Katalin, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára úgy vélekedett, hogy a tavaszi háromórás idősávnál kedvezőbb a kétórás szűkítés, amely ráadásul egyezik az idősek igényeivel. Hozzátette: az iparcikkeket kínáló üzleteket nem korlátozza az idősáv, vagyis az ajándék-, a ruha-, a cipő-, a bútor- és a játékboltok továbbra is zavartalanul vehetnek részt az ünnepi kereslet kiszolgálásában.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke azt hangoztatta, hogy az idősek csak magukra tudnak vigyázni, és mivel továbbra is egész nap lehetőségük van a bevásárlásra, oda kell figyelniük arra, hogy elkerüljék a tömeget.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...