2022.05.25. 17:20:00 8886 286

Az Aloe Vera ital vélt és valós egészségügyi előnyei
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nagy divatja van az Aloe Vera alapú italoknak, amelyet több gyártó is forgalmaz, immár mindenféle gyümölcsös ízesítéssel. A diétázókra is gondoltak, és csökkentet cukortartalmú, azaz “light” verzió is elérhető. A boltban kapható, mindenféle - többnyire felesleges - adalékanyagot tartalmazó italoknál sokszor egészségesebb azt elfogyasztani, amit otthon készítünk. De tényleg olyan egészséges az Aloe Vera ital, mint gondoljuk?

Aloe vera ital - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Aloe vera ital

Rengetegszer találkozhattunk már azzal a mondással, miszerint az vagy, amit megeszel, vagy jelen esetben, amit megiszol. Az Aloe Vera növényből készített ital rendszeres fogyasztói azt tapasztalták, hogy bőrük tisztább és emésztőrendszerük egészségesebb lett. A felvetett előnyökre bőrgyógyász és gasztroenterológus szakemberek is reagáltak.

Az Aloe Vera és a bőr egészsége

Az Aloe Vera növény külsőleges felhasználása gyulladáscsökkentő hatásai miatt eredményes lehet enyhe bőrpír, pl. kisebb fokú napégés esetén. Habár egyes tanulmányok valóban utalnak arra, hogy az Aloe Vera fogyasztása segíthet a pattanások számának csökkentésében, a tudományos megalapozottsághoz további vizsgálatokra van szükség. Az Aloe Vera növény nedve valóban gyulladáscsökkentő és gazdag antioxidánsokban, de nem valószínű, akárcsak más növényi eredetű italok esetében sem, hogy belsőlegesen alkalmazva konkrétan és célzottan befolyással lehetnek a bőrproblémák kezelésére.

Az Aloe Vera és a gyomor- valamint a bélrendszer

Belegondolva sokkalta jobban logikus, hogy az aloe vera fogyasztása előnyös lehet valamiféle emésztőrendszeri tünet kezelésére. Olyannyira, hogy elképzelhetőnek tartják alkalmasságát gyomorfekély, irritábilis bélszindróma, reflux és bélgyulladás tüneteiből eredő fájdalom csillapítására.
Erre vonatkozóan is váratnak magukra a meggyőző klinikai vizsgálatok, de annyi már biztos, hogy az Aloe Verából készült italok rövid és hosszútávú fogyasztása is rejthet magában néhány egészségügyi kockázatot.

Az Aloe Vera italok fogyasztásának kockázatai

Az Aloe Vera hirtelen és túlzott fogyasztása rövid távon hasmenést és elektrolitzavarokat is okozhat, míg hosszú távon nem kizárt, hogy szerepet játszhat a vastagbél megbetegedésében.
Mint minden más új ételként és italként elfogyasztható “csodaszer” kúraszerű alkalmazása vagy mindennapi életbe történő beépítése előtt, jól járd körül a témát és kérd ki hozzáértő, kórképedet is jól ismerő szakember véleményét!

Forrás: www.allure.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!