2017.11.07. 17:41:44 7484 217

Az akció fedőneve: Lenin - Kiállítás a Terror Háza Múzeumban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lenin és a "nagy októberi szocialista forradalom" mítoszát kívánja lerombolni a Terror Háza Múzeum Az akció fedőneve: Lenin - Német pénzzel Oroszország ellen címmel kedden megnyílt kiállítása.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Sokan állítják még ma is, hogy a cél nemes volt, csak a megvalósításba csúszott hiba. Ki kell azonban mondani: Lenin és társainak célja a kezdetektől fogva emberellenes és velejéig gonosz volt, miközben nem szocialista forradalmat hajtottak végre, hanem megbízójuk pillanatnyi érdekének feleltek meg, államcsínyt végrehajtva - mondta el Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója a tárlat keddi megnyitóján.

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője hozzátette: 1917. november 7-én Petrográd lakossága nagy részének fel sem tűnt a később nagy októberi szocialista forradalomnak nevezett bolsevik hatalomátvétel.

Ma már tudható, hogy Lenin a Német Császárság segítségével érkezett Oroszországba, azzal a megbízással, hogy a németekkel harcoló birodalmat kivezesse a háborúból. Ez a rövid távú cél teljesült, Lenin és társai hatalomra kerülésének azonban máig több mint 100 millió halott lett a hosszabb távú következménye - hangsúlyozta a kiállítást megnyitó Gulyás Gergely.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...