2015.04.24. 11:00:00 15163 286

Az 5 legnagyobb baki, amit az ágynemű mosásánál elkövethetsz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy pihe-puha ágyba behuppanni a nap végén igazi ajándék. Az illatos huzatok és a lepedő pedig még ellenállhatatlanabbá teszi a vágyott pillanatot, de jól tudjuk, hogy ezért a felemelő érzésért egy kicsit dolgozni is kell. Kerüld el ezeket a gyakori hibákat, amikor ágyneműt mosol.

Ágynemű húzás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ágynemű húzás

1. Túl hosszú ideig vársz két mosás között

Igaz nem úgy használod, mint az edző felszerelésed, de azért a lepedők között is elég sok időt töltesz. Éjszaka megizzadhatsz, és a testről lehulló elhalt hámsejteket, valamint a port is összegyűjti az ágynemű, így sokkal több baktérium és csíra tenyészik ott, mint gondolnád. Éppen ezért a legjobb, ha maximum két hetente, de inkább hetente cseréled a lepedőt és az ágyneműt.

2. Elfelejted előkezelni a foltokat

Ha nincsenek foltok, akkor nem kell folttisztítót vagy előmosást alkalmaznod, de nem árt ellenőrizni a mosás előtt a lepedőt és az ágyneműt, hogy biztosan foltmentes-e.

3. Túlterheled a mosógépet

Az ágyneművel könnyű megtömni a mosógépet. Szépen összehajtod, és már nem is foglal olyan nagy helyet, igaz? Végül is, befér. A probléma a súlyával van! Gondolj arra, hogy milyen nehéz lesz vizesen az a rengeteg ágynemű, amit te betuszkoltál a masinába. Ráadásul át sem tudja úgy mosni a mosógép a huzatokat és lepedőket, ha túl tömött a hely. Inkább felezd meg az adagot, és tegyél mellé bugyikat, kisebb törölközőket.

4. Rossz programmal mosod

Nem kell a nagyon szennyezett ruhákhoz való programot választanod, hacsaknem tényleg valami borzasztó történt velük. A normál program teljesen jó lesz, viszont mosd olyan meleg vízzel, amilyet az adott ágynemű elbír. Ellenőrizd a címkén a mosáshoz adott instrukciókat. Minél melegebb a víz, annál több bacit öl meg.

5. Túl sokáig hagyod a szárítógépben

Ha szárítógépet használsz, ne hagyd bent tovább, mint a többi ruhát, mivel összemehet a hőtől. A legjobb, ha a szabad levegőn száradnak, vagy a szárítógépben a legalacsonyabb hőfokon és a lehető legrövidebb ideig.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szavazz a receptjáték versenyzőire! Az első étel: narancsos csirkemell falatkák

Indulhat a szavazás! A héten különösen szükségünk van rátok, főleg a karácsonyi receptjáték nevezőinek, akiket támogathattok a recept melletti szív megnyomásával, cikkeik megosztásával. Akinek a receptje mellett a legtöbb szív összegyűlik, az kapja majd az 1.000.000 Ft-os nyereménynövelést, amellyel már versenybe is szállhat a fődíjért a december 14-i nyereményjáték sorsoláson.

Túl az édességtengeren – Mi kerülhet még az adventi naptárba?

Boltban vásárolod, vagy éppen kézzel készíted az idei adventi naptárt? Bármelyik verziót is választod, a belevalókat variálhatod kedvedre, ha ebben az évben úgy döntesz, édesség helyett inkább valami mást rejtenél el az egyes napokhoz. Íme, néhány ötlet, a csokin túl!

Igaz, hamar sötétedik, de ne legyünk depressziósak!

A tél és a karácsonyi ünnepek elég ellentmondásos időszaknak tekinthetők az emberek életében. Egyrészt a hideg ellenére megvan a maga szépsége és hangulata ennek az évszaknak. Másrészt a nyárral és az ősszel véget ér a napsütötte, vidám és hosszú nappalok sora, ami hát, valljuk be, elég fájdalmasan érint sok mindenkit. A gyerekek is nehezen viselik a bezártságot, hiszen tele vannak energiával, amit a szabad levegőn sokkal egyszerűbb levezetni és kiélni. Így viszont a négy fal közé kényszerülve nem csak nekik, de a szüleiknek is elég nehéz az életük. Hogyan éljük túl a hosszú, téli, sötét estéket?