2020.07.01. 15:38:35 8736 226

Ausztria utazási figyelmeztetést adott ki a Nyugat-Balkán országaira
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ausztria utazási figyelmeztetést adott ki a Nyugat-Balkán hat országára: Szerbiára, Montenegróra, Bosznia-Hercegovinára, Észak-Macedóniára, Albániára és Koszovóra az új típusú koronavírus-járvány miatt - jelentette be Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter szerdán.

Ruszt, Ausztria - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ruszt, Ausztria

Schallenberg kifejtette: a legmagasabb, 6-os fokozatú utazási figyelmeztetést rendelték el, ami egyben azt jelenti, hogy az osztrákoknak sürgősen el kell hagyniuk a térséget. Az Ausztriába való visszatérést követően 14 napos karanténkötelezettség lép életbe és rendelkezni kell négy napnál nem régebbi negatív koronavírus-teszttel.

A külügyminiszter azzal indokolta a döntést, hogy a nyugat-balkáni országokban súlyosabbá vált a járványhelyzet. Hozzátette: Ausztriában több fertőzés is ismertté vált, ami nyugat-balkáni utazásokra vezethető vissza; emellett a Nyugat-Balkánról való visszatérők miatt Szlovéniában és Horvátországban is növekedett a fertőzésszám - tette hozzá. Hangsúlyozta: mindent megtesznek az esetleges második hullám megakadályozására. Schallenberg szót ejtett arról is, hogy továbbra sem oldják fel a korlátozásokat Nagy-Britannia, Svédország és Portugália viszonylatában.

Rudolf Anschober osztrák egészségügyi miniszter arról tájékoztatott, hogy az elmúlt 24 órában 107-en fertőződtek meg koronavírussal; jelentős részük Felső-Ausztriában (61 fő), illetve Bécsben (24 fő). Ez idő alatt 13 beteget nyilvánítottak gyógyultnak, így jelenleg 677 aktív beteget tartanak nyilván, ami az előző napihoz képest 0,6 százalékos növekedést jelent. A tárcavezető kiemelte, hogy Felső-Ausztriában több gócpont is kialakult; leszögezte ugyanakkor, hogy a tendencia nem országos.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...