2021.08.22. 11:43:10 7917 210

Augusztus végén rendezik a gyerekeknek szóló Kalandra Fül Fesztivált
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Zenei programok, kreatív foglalkozások és hangszersimogató is várja a családokat augusztus 28-29-én a Budapest Music Centerben (BMC) az Óbudai Danubia Zenekar Kalandra Fül Fesztivál elnevezésű rendezvényén.

Zongorázni tanuló gyerek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zongorázni tanuló gyerek

A fesztivál délelőttjein a zenekar saját ifjúsági produkciói láthatók, emellett három előadás kifejezetten erre az alkalomra készül koprodukcióban. Az utolsó program - Tallér Zsófia Leánder és Lenszirom - a Magyar Állami Operaház vendégelőadása, amelyet az Eiffel Műhelyházban láthat a közönség Hamar Zsolt vezényletével.
A közös produkciók között szerepel a Kárász Eszterrel és az Eszterlánc Mesezenekar tagjaival készülő előadás. A második nap délutánján a Superar nemzetközi gyermekkórussal lép fel a kamarazenekar, amelynek dalait Ott Rezső zeneszerző hangszereli gyermekkarra és zenekarra. A koncerten fellép néhány, a Máltai Szimfónia programban résztvevő gyermek is. Dobszay-Meskó Ilona és Lukácsházi Győző mesejátékát, a Grimm testvérek történetéből készült Jancsi és Juliskát szintén a zenekar tagjainak közreműködésével viszik színpadra, az előadást Kiskovács Eszter grafikus élő illusztrációja kíséri majd.

A fesztivál mindkét napján lehetőség lesz ingyenes kísérőprogramokon is részt venni. Ilyen például Lakatos György fagottművész hangszersimogatója, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a fúvós hangszerekkel. A Szigetkék Alkotóműhely foglalkozásán az érdeklődők különböző kreatív képző- és iparművészeti technikákat fedezhetnek fel, a műhely vezetője Balla Vera képzőművész. A Pagony Kiadó gyermek- és ifjúsági könyveinek megismerésében meseolvasók is segítenek az erre a célra kialakított csendszobában.

Folytatódik a hallásvédelemmel kapcsolatos érzékenyítés is, a gyerekek számára készített eszközök segítségével hívják fel a figyelmet a hallásvédelem fontosságára. A BMC előterében több alkalommal élő zeneautomaták fogadják a közönséget, a különböző külső helyszíneken pedig pop-up produkciók, villámkoncertek színesítik a programokat. Európai szinten is ritkaságnak számít a kifejezetten a fiatal korosztályt célzó klasszikus zenei esemény. A fesztivál azon túl, hogy értékes információkat, minőségi zenei élményt nyújt - mindezt a célcsoport számára leginkább befogadható módon -, fontos szerepet tölt be az ének-zene és hangszertanulás megkedveltetésében is.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...