2015.05.25. 17:27:03 8446 270

Átmentek a hajfestékek a fogyasztóvédelmi teszten
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Átmentek a hajfestékek a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) tesztjén, egyetlen vizsgált termékben sem volt kimutatható káros anyag - derül ki a NFH közleményéből, amelyet kedden juttatott el az MTI-hez.

Hajfestés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajfestés

A tájékoztatás szerint mind a harminc ellenőrzött termék ammónia és hidrogén-peroxid tartalma megfelelt a határértékeknek, amelyeket az Európai Parlament és Tanács kozmetikai termékekről szóló rendelete határozott meg. A rendeletben a tiltott anyagok listáján szereplő, a hajfestékek használatakor képződő, rákkeltő aromás amin elnevezésű anyag egyetlen termékből sem volt kimutatható - írják.

Az NFH azért tartotta fontosnak ezen a termékek laboratóriumi vizsgálatát a közlemény szerint, mert a hajfestékek színezék részében ammónia fordul elő, míg a színelőhívó szerekben hidrogén-peroxid van jelen. Ezek a kémiai anyagok erősen irritáló, illetve maró hatásúak, a megengedett legnagyobb koncentráció az ammónia esetén 6 százalék, míg hidrogén-peroxid esetében 12 százalék - tájékoztat a hatóság.

A rendelet azt is előírja, hogy a figyelmeztető feliratot kell elhelyezni a terméken, ha az 2 százaléknál több ammóniát tartalmaz, vagy hidrogén-peroxid található benne.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...