2017.01.02. 11:02:12 10718 316

Átadták a világ legmagasabb függőhídját Délnyugat-Kínában
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Átadták a forgalomnak a világ legmagasabb függőhídját a délnyugat-kínai Kujcsou tartományban.

Beipanjiang híd, Kína | Forrás: chinanews.com via chinadaily.com.cn - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Beipanjiang híd, Kína | Forrás: chinanews.com via chinadaily.com.cn

Az 1341 méter hosszú Pejpancsiang-híd 565 méterrel magasodik az azonos nevű völgy fölé - számolt be honlapján a kínai központi televízió (CCTV).

A frissen átadott szerkezet, amely magasságát tekintve egy 200 emeletes épületnek felel meg, a Hupej tartománybeli Szetu folyó felett átívelő hídtól szerezte meg a világ legmagasabb hídjának címét.

A Pejpancsiang-híd a hegyekkel tarkított Kujcsou és Jünnan tartományokat köti össze és várhatóan másfél órára csökkenti a korábban ötórás utazási időt a két terület között. Kujcsou az ország tíz legmagasabb hídja közül immár hétnek ad otthont.

A hatalmas függőhíd építési munkálatai 2013-ban kezdődtek és nagyjából összesen egymilliárd jüant (43 milliárd forint) emésztettek fel.

A projektet vezető Csou Ping szerint számos kínai intézmény együttműködésével sikerült kifejleszteni egy olyan technológiát, amely jelentősen lerövidítette az építkezés idejét.

A szakértők szerint a szél jelentette az egyik legnagyobb kihívást a munkálatok során, amelyek elvégzése nagyfokú precizitást igényelt. A szokásostól eltérően a híd egyes darabjai nem előre összerakva érkeztek meg, hanem a helyszínen illesztették össze őket.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...