2015.12.11. 09:42:32 7855 213

Arnold Schwarzenegger a húsfogyasztás csökkentésére buzdít
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az éghajlatváltozás elleni harc jegyében heti egy-két húsmentes napra buzdít mindenkit Arnold Schwarzenegger, aki az ENSZ múlt héten megkezdődött klímavédelmi csúcstalálkozója alkalmából érkezett Párizsba.

Zöldségek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zöldségek

Az osztrák származású amerikai színész a Sciences Po politikatudományi intézetben tartott előadása után beszélt a BBC-nek arról, hogy a húsevés környezetügyi probléma, mivel az állattenyésztés felelős a globális üvegházhatású gázkibocsátás mintegy 28 százalékáért.

Kalifornia egykori kormányzója ugyanakkor hozzátette, túlzás lenne elvárni az emberektől, hogy teljesen áttérjenek a vegetáriánus életmódra, elegendő lenne, ha csupán heti egy-két napon kiiktatnák étrendjükből a húst.

Arra a kérdésre, amely szerint a fiatal férfiak miként tehetnek szert olyan testre, mint a Terminátoré, ha nem esznek húst, Schwarzenegger elmondta, hogy nagyon sok olyan sikeres testépítőt és súlyemelőt ismer, aki nem fogyaszt húst. Emlékeztetett továbbá, hogy a húson kívül nagyon sok módon lehet még fehérjéhez jutni.

Az ENSZ szerint az állattenyésztés, a mezőgazdaság, az erdő- és halgazdálkodás okozta kibocsátás majdnem duplájára nőtt az elmúlt 50 évben és további 30 százalékkal növekedhet 2050-ig.

Schwarzenegger szerint értelmetlen erőfeszítés arról győzködni az embereket, hogy mondjanak le olyan dolgokról, mint a nagy autók vagy a repülőgépek. Mint hangsúlyozta, olyan technológiákra van szükség, amelyek lehetővé teszik, hogy az emberek úgy élhessenek, ahogy akarnak, de közben ne szennyezzék a környezetüket.

A klímavédelmi csúcstalálkozón tett korábbi látogatásakor Schwarzenegger arra buzdította a kormányokat, hogy ne becsüljék alá az állami, regionális és városi szintű irányítás szerepét a kibocsátáscsökkentésre irányuló erőfeszítések terén.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...