2023.11.01. 17:20:00 8344 310

Aranyszín orvosság: Gyógyító mézek nyomában
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hazai csodás mézeink - mint például a repce, az akác, a facélia vagy akár egy egyszerű vegyes erdei méz - rendkívüli egészségügyi hatásairól nem hiába zengenek ódákat. Aki nem allergiás a különféle mézekre (és a virágporra), egye vagy igya egész évben! Immunrendszerünket most különösképpen ajánlott méhpempőval vagy (alkoholmentes) propolisz tinktúrával támogatni. Most pedig utazzunk el a világ másik felére további folyékony arany után kutatva!

Egy üveg méz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egy üveg méz

Az úticélunk pedig nem más, mint az elképesztő növény- és állatvilággal bíró Ausztrália! A sebkezelés egyik modernkori úttörője ugyanis innen származik, és látókörünket még jobban bővítve további igazán különleges és nem mellesleg ritka mézfélékre bukkanhatunk a helyi méhészetekben.

A manuka méz

Nem csupán gyógyítás, de szépségápolás terén is kiemelkedő hatású ez a méz: Különösen a száraz és problémás bőr számára fog gyógyírt jelenteni.
A 100% tisztaságú, és természetesen steril manukamézes sebkezelőket a legkisebb sérülésektől (pl. karcolások) kezdve a nehezen gyógyuló fekélyeken keresztül, egészen a súlyos égési sérülésekig használhatjuk, mivel a tapasztalatok szerint ezek az antirezisztens baktériumokat is képesek legyőzni, ezáltal megelőzhetik a felülfertőződést is.
Gyermekek és háziállatok sebét is gyógyíthatjuk vele, mivel nem ragad bele még a nyílt sebekbe sem, és további előnye, hogy a manukaméz fertőtlenítés közben sem csíp.

A karri méz

Habár a gyomor gyógymézének van kikiáltva - mivel gyomorégés ellen bevetve a legtöbbször eredményes a használata -, többek között szembetegségek, magas vérnyomás, ekcéma és májgyulladás kezelésére is alkalmasnak tartják.
Amiért az az eukaliptusz, aminek a nektárjából termelhető ez a méz, csak egy behatárolt területen él megés ált. 7 évente virágzik, nagy ritkaságként kell tekintenünk rá!

A jarrah méz

Tökéletes édesítőszerként tartják számon a cukorbetegek számára, és nem mellesleg étvágycsökkentő hatást tulajdonítanak neki, ami miatt a diétás étrend is megtámogatható vele.
Ez a méz magas antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, gombafertőzések ellen is szokták ajánlani. Képes lehet helyreállítja az emésztőrendszer normál flóráját, ez különösen jó hír a Candida gomba tüneteitől szenvedőknek.
Természetes “antibiotikumként” alkalmazva segíthet a torokfájáson, valamint a manuka mézhez hasonlóan sebkezelőként is lehet gondolni rá.

A marri méz

Az őszi-téli időszakban jelentkező meghűléses betegségek és köhögés ellen, valamint torokfájásra is ajánlják ezt az immunerősítő hatású mézet. Gyulladáscsökkentő és baktériumölő hatású, amit magas antioxidáns (flavonoid) és ásványi anyag tartalom egészít ki. A sejtvédő hatású mézet az év végi időszakban stresszoldásra is használhatjuk.

Forrás: au.manukahealth.com, mezbarlang.hu, www.beehappy.com.au, honeyforlife.com.eu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...