2015.02.24. 15:38:15 7726 268

Aprópénzből nyaralás vagy amit szeretnél!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Évek óta nem sikerült eljutnod nyaralni, de még csak egy wellness hétvégére sem? Akkor számolgass egy kicsit, van egy tippünk, aminek a segítségével és egy kis előtakarékossággal lehet, hogy már idén nyáron eltölthetsz pár napot a Balatonon vagy egy kedvelt hazai turistacélponton. Jövőre azonban egészen biztos, hogy futja majd akár egy horvátországi nyaralásra is.

Nyaralás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyaralás

Hogyan gondoskodj a nyaralásról három egyszerű lépésben?

1. Válaszd ki az úti célt!

Válaszd ki azt a várost, helyet vagy országrészt, ahova el szeretnél utazni, és nézd meg, hogy mennyibe kerülne ott eltöltened 3-4 napot illetve egy hetet. Adj hozzá némi költőpénzt is, illetve az útiköltséget se felejtsd ki.

2. Oszd el az összeget 365-tel!

Így meg tudod, hogy naponta hány forintot kellene félre tenned, hogy megvalósuljon az utazás. Ha például 200.000 forintba kerül két főre, akkor az azt jelenti, hogy egy év alatt naponta 275 forintot kell félretennetek per fő. Ha belegondolsz 275 forintot bármire elköltesz... Havonta 8250 Ft fejenként, szintén nem olyan nagy összeg. Ehhez azonban egy évre előre kell gondolkoznod, tehát némi tudatosságot igényel a dolog. Ha rövidebb idő alatt szeretnéd összegyűjteni az összeget, akkor nyilvánvalóan több pénzt kell félretenni.

3. Gyűjts konzekvensen!

Vegyél egy nagy befőttes üveget és naponta pottyantsd bele a nyaralásra szánt aprópénzt. Ha egy nap kimaradt, akkor a következő nap mindenképpen pótold. Időről-időre menj el a postára és váltsd be az aprót, hogy ne egybe kelljen. Állj ellen a kísértésnek, hogy abból a pénzből költekezz, és tényleg légy következetes.

Nemcsak nyaralásra, hanem bármilyen más, rövid távú célra is félretehetsz így. Bár nem egy Fundamenta, vagy bankbetét, hiszen nem kamatozik, ezért inkább rövid távú tervekhez jó a módszer. Lakást nem ebből fogsz vásárolni, de egy kanapét már lehet. :)

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában