2020.04.23. 15:34:30 13023 364

Apróbojtorján, a test és a lélek gyógynövénye
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szent Pál füvét már az ókorban is használták gyógyászati célokra, mivel sok bajra önmagában is hatásosnak vélték, míg más betegségeknél más gyógynövények hatásának felerősítésére szolgált. Az enyhén fanyar illatú növény alkalmazható külsőleg és belsőleg, és ami manapság nagyon időszerűvé teszi, hogy a testi tünetek mellett lelki bajokra is gyógyír lehet!

Apróbojtorján - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Apróbojtorján

A párlófű néven is ismert apróbojtorján leginkább a máj és az epe működésének szabályozása révén került köztudatba antibakteriális hatásának köszönhetően. Egyszerű főzetét elkészítve azonban rengeteg bántalmunkat enyhítheti: Egy csapott evőkanál (kb. 3 g) tea füvet 2,5 dl vízzel forrázzunk le, és 15 perc áztatás után - nem fémszűrőt alkalmazva – szűrjük le.

Belső felhasználási területei:

Önmagában torok- és egyéb gyulladásra (hangszál, száj sebei) 4-5 napos kúraként napi 3-4 csésze langyos tea fogyasztása ajánlott, mivel flavonoid hatóanyaga gyulladáscsökkentő hatású. Sikerrel alkalmazható (fertőző) hasmenésnél is.

Reggel éhgyomorra fogyasztandó:

  • napi egyszer vérszegénység, májbetegség és cukorbetegség esetén, továbbá inkontinenciát kezelve vagy vízhajtás céljából.
  • heti egy csészével vesekő megelőzésére.

Külső felhasználása:

100 gr párlófű 1 liter vízzel harmadára történő főzésével kapjuk meg azt a folyadékot, amit felhasználhatunk.

  • Borogatásként enyhe felületi gyulladásokra, pattanásokra, rándulásra, ficamra és lumbágóra is alkalmazható fertőtlenítő tulajdonságának hála.
  • Ülőfürdőbe öntve (3-4 liter) a főzetéből használhat reumás panaszok és vizelettartási gondok kezelésénél.
  • Szájöblítőként napi 5-6 alkalommal gargarizálva felső légúti problémák enyhíthetők vele.

Lelki béke eléréséhez:

A pszichés terhek cipelése hajlamosabbá tehet minket a káros szenvedélyek (drog, alkohol) felé fordulásra, amit jól ellensúlyozhat az apróbojtorján. Rendszeresen fogyasztva kifejlődhet a konfliktusok kezelésének képessége, könnyebben elérhető vagy megőrizhető általa lelki békénk.

Forrás

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...