2015.05.16. 11:00:21 11526 252

Apró trükkök a nagy fagyáshoz - 9 tipp a fagyasztáshoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy hűtőláda vagy fagyasztószekrény, de egy kisebb hűtő apró fagyasztórekesze is néha csodákra képes, hiszen akár pillanatok alatt (a kiolvadási időt nem számolva) az asztalra kerülhet egy gyors hétvégi ebéd vagy vacsora. Remek tárolási módszer, ám vannak dolgok, amikre nem árt figyelni.

Fagyasztott zöldségek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fagyasztott zöldségek

Ha néhány dologra odafigyelsz, még hatékonyabban alkalmazhatod a fagyasztás módszerét.

  1. Általában majdnem minden étel lefagyasztható, ám vannak kivételek. Nyers tojással, uborkával, egész almával és salátalevelekkel ne próbálkozz.

  2. Ha fagyasztás, akkor a jelszó: adagonként! Kicsit időigényesebb így az elrakás, de megéri, mert a kiolvasztásnál kevesebb a munka. És gazdaságosabb is, hiszen így csak annyit kell elővenned a fagyasztóból, amennyi éppen kell.

  3. Csomagolás gyanánt válassz kifejezetten erre a célra alkalmas fagyasztó- vagy műanyag zacskót. Kerüld a kiürült joghurtos és jégkrémes dobozokat, az üvegből vagy a papírból készült tárolókat.

  4. Forró vagy meleg ételt soha ne tegyél a fagyasztóba! Várd meg, amíg kihűl és utána mehet a „fagyra”.

  5. Néhány fagyasztható terméket jobb mindjárt vásárlás után a mélyhűtőbe tenni, mert minél frissebben van eltéve, annál tovább eltartható. Már fagyasztott termékek további tárolásánál fontos figyelembe venni a felhasználási dátumot és az ajánlott minimum hőmérsékletet.

  6. A húsok, halak eltarthatóságát befolyásolja azok zsírtartalma. Kiolvasztásnál tedd a húst egy edénybe, mielőtt a hűtőbe teszed, hogy a belőlük kiolvadó lé ne kenje össze a többi élelmiszert.

  7. A zöldségeket, gyümölcsöket a fagyasztás előtt alaposan meg kell mosni, pucolni, kiadagolni és a jól záródó zacskóban eltenni.

  8. Ha már a kiolvasztásnál tartasz, azt meggyorsíthatod a mikróddal vagy a hőlégkeveréses sütőddel. Persze, a legjobb, ha az ételnek a hűtőszekrényben van ideje felolvadni. Ám meleg vízbe vagy víz alá rakni nem ajánlott.

  9. Azt tudnod kell, hogy mindegy, mióta tárolod az adott ételt a fagyasztódban, ha egyszer már kiolvadt, azt sürgősen, rövid időn belül fel kell használnod, lehetőleg még ugyanazon a napon, amikor kikerült a „fagyiból”. De visszafagyasztani semmiképp nem szabad!

Forrás: dasistdochnochgut.at

Cikkajánló: 5+1 étel, amiről nem is gondoltad, hogy fagyasztható További tippek: Mi meddig áll el a hűtőben és a fagyasztóban?

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...