2015.08.29. 14:07:11 86860 360

Apró „jelző” - Amit a mellbimbó elárul az egészségedről
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ahány nő, annyiféle. Lehet kicsi, nagy, egészen sötét, vagy világos, befelé forduló vagy épp ellenkezőleg: nagyon is látható. A hidegre, és általában az érintésre is érzékenyen reagál, aktuális állapotából pedig következtethetünk arra, a ciklusunk hányadik napján vagyunk. De miért érdemes még figyelni a mellbimbó (el)változásaira?

Női mell - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Női mell

A (remélhetőleg mindenkinél) rendszeres havi „mellönvizsgálat” során érdemes figyelni a mellbimbó változásaira is, mert lehet, kisebb-nagyobb bajokat is megelőzhetünk vele, ha időben észrevesszük: valami nem stimmel.

Mik ezek és mire utalhatnak az eltérések?

1. Ha „bundát” növesztene

Néhány, bimbó körüli gyenge szőrszálacska, már-már pihe ne nyugtalanítson, általában mindenkinek van, főleg a sötétebb hajúak körében. Ám ha eddig nem volt, és most hirtelen mégis ott ágaskodik néhány, akkor az utalhat valamilyen hormonális változásra. Esetleg a már útban lévő utódra (vagyis terhességre), de a hormonális fogamzásgátlók is okozhatják.

2. Ha sötét színre vált

Terhesség alatt a mellbimbók a jól ismert világos, rózsás színről egészen sötétre változnak, úgyhogy ha Nálad is ez a helyzet, nincs mitől megijedned. Ám elvileg a bimbó körül lévő sötétebb „kör” akár a mell egyfajta rákos megbetegedésére is utalhat. Ha ilyen jellegű változást tapasztalunk, érdemes felkeresni orvosunkat.

3. Ha begyulladt

A mellbimbó begyulladása főként a változó korban lévő hölgyeknél gyakori. Ha azonban még jóval a klimax előtt előfordul velünk, lehetséges, hogy a pajzsmirigyünkkel vannak problémák. Szélsőséges esetben, ha a mellbimbóból tejszerű és egy kicsit véres váladék jön, szintén utalhat valamilyen rákos elváltozásra. Érdemes szakembert felkeresni.

4. Ha (túl) érzékenyek

A mellbimbók a ciklus különböző szakaszaiban hol nagyon, hol kevésé érzékenyek. Aktuális viselkedésükből is következtethetünk, épp hol tartunk a saját „hónapunkban”.

5. Ha befelé fordulnak

Vannak hölgyek, akik befelé forduló mellbimbóval rendelkeznek, már kamaszkoruk óta. Ennek oka, hogy a tejcsatorna ezeknél a hölgyeknél rövidebb. Ha kicsit zavaró is, orvosilag nem okoz semmilyen gondot. Ám ha a változás hirtelen áll be, akkor szintén érdemes orvoshoz fordulni, hiszen utalhat valamilyen súlyos megbetegedésre is. Ebben az esetben szintén érdemes orvossal konzultálni.

6. Ha viszket

Megesik, hogy a melltartó kicsit jobban irritálja a mellbimbónkat, mint máskor, és ez viszkető érzést vált ki. Ne ess pánikba! Valószínűleg csak az új fehérnemű, esetleg új tusfürdő, testápoló okozza a kellemetlenségeket.

Forrás: gesund.at, miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...