2021.02.04. 15:35:21 8067 204

Ápold a fejbőröd is! – 3+1 trükk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szép hajkorona titka? Hát, fogas kérdés. Ápolhatjuk hajzuhatagunkat kívülről a hajtípusunknak megfelelő samponnal, balzsammal, boltban vásárolt vagy otthon készített pakolásokkal. És persze belülről is, a megfelelő táplálkozással, vitaminokkal. És van itt még valami!

Egészséges haj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egészséges haj

Hajunk ápolása mellett sokszor, vagyis inkább mindig elfeledkezünk fejbőrünk ápolásáról. Pedig csak egy kis odafigyelésre lenne szükségünk ezen a területen, melyért sörényünk is hálás lesz majd.

Légy alapos!

Hajmosáskor, hajápoláskor alaposan öblítsük ki a sampont, balzsamot, hajpakolást a hajunkból, hogy az ne maradjon se tincseink között, se a fejbőrünkre tapadva. Így elkerülhetjük a korpásodást, és az ezzel járó esetleges kisebb vagy nagyobb gyulladásokat is.

Vedd kezedbe a fésűd!

Méghozzá minél gyakrabban! Ezzel átmasszírozhatod fejbőrödet, felfrissítheted annak vérkeringését, megakadályozhatod zsírosodását.

Bírod a masszázst?

Ha a válasz igen, ne hagyd ki a buliból a fejbőrödet sem! Hajmosáskor vagy „csak úgy” masszírozd át a fejbőrödet, szintén a vérkeringés felpezsdítése miatt. Figyelj, hogy ne a körmöddel, csak az ujjbegyekkel végezd a műveletet!

Ha szárazság is probléma

Ha fejbőröd ki van száradva, az előbb vagy utóbb korpásodáshoz vezethet majd. Ezért érdemes alkalmanként egy kicsit „zsírosítani” rajt. Ezt megtehetd egy félbevágott citrommal, amivel alaposan dörzsöld át a fejed bőrét, majd hagyd rajt egy kicsit, végül alaposan öblítsd le. Ugyanezt megteheted olíva- vagy kókuszolajjal. Ezzel szintén alaposan dörgöld át a fejbőröd, hagyd hatni 5-10 percig majd alaposan öblítsd ki!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...