2019.04.24. 15:02:33 8521 237

Amit a babaváró támogatásról tudni lehet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nagy port kavart a közelmúltban megjelent hír miszerint a fiatalok életkezdési támogatása keretében a fiatal házaspároknak lehetőségük nyílik 10 millió forintos kamatmentes kölcsön igénybevételére. A koncepcióval kapcsolatban számos ismeretlen részlet van, épp ezért fontos leszögezni, hogy pontos konkrétumokat a vonatkozó rendeletek ismeretében tudunk majd írni.

Gyerekszoba - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerekszoba

Jelen cikkünkben röviden összefoglaltuk azokat az információkat, melyek eddig különböző nyilatkozatok, interjúk során napvilágot láttak a témával kapcsolatban.

Az eddig rendelkezésre álló információk szerint a 10 millió forintos kölcsön kamatmentes lesz, ami a gyakorlatban azt jelentheti, hogy 0%-os kamattal vehető igénybe. A legfrissebb törvényjavaslat szerint a „babaváró támogatással nyújtott kölcsön” elnevezést kapott hitel felvételére 2019. július 1-je és 2022. december 31-e között megkötött hitelszerződés alapján lesz lehetőség, mellyel kapcsolatban az állam készfizető kezesként jelenik meg.

Az állami kezességvállalás mértéke a babaváró támogatással nyújtott kölcsön tőkeösszegének és az erre felszámított ügyleti kamatnak a 100%-a. A javaslat szerint a babaváró támogatással nyújtott kölcsön biztosítékaként az állami készfizető kezességvállaláson túl a hitelintézet további biztosíték előírására nem jogosult, vagyis nem kérheti fedezetként például ingatlan bevonását. Az állami kezességvállalás részleteinek meghatározására vonatkozóan pedig felhatalmazást kapott a Kormány, hogy rendeletben részletezze a kereteket, így jelenleg ennek kibocsátására várunk.

A programmal kapcsolatos nyilatkozatok alapján alapvetően arra lehet következtetni, hogy szabad felhasználású lesz a hitel, ami azt jelenti, hogy az ingatlanvásárláson kívül a családalapításhoz szükséges egyéb beruházásokra is igénybe vehető lesz. Ezen kívül vissza nem térítendő támogatássá válhat a kamatmentes hitel, ugyanis az első gyermek megszületésekor 3 évre felfüggesztik a törlesztést, míg a második gyermek érkezésekor a fennálló hiteltartozás 30%-át, a harmadik gyermek érkezésekor pedig a 100%-át elengedik.

Ahhoz azonban, hogy kamatmentes legyen a hitel 5 éven belül kell gyermeket szülni. A hitel felvételére a 18-40 éves kor közötti nők lesznek jogosultak, amennyiben rendelkeznek legalább 3 év munkaviszonnyal, vagy felsőoktatási jogviszonyban töltött idővel. Továbbá fontos, hogy legalább az egyik félnek első házasnak kell lennie.

A hitelt a kereskedelmi bankok fogják nyújtani és hitelbírálat kell hozzá, amely azonban csak formális hitelbírálat lesz, amelynek során csak azt vizsgálják, hogy az igénylők eleget tesznek-e a jogszabályi feltételeknek.

Szerző: dr. Fekete Klaudia

Forrás: D.A.S.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!