2019.04.24. 15:02:33 8529 237

Amit a babaváró támogatásról tudni lehet
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nagy port kavart a közelmúltban megjelent hír miszerint a fiatalok életkezdési támogatása keretében a fiatal házaspároknak lehetőségük nyílik 10 millió forintos kamatmentes kölcsön igénybevételére. A koncepcióval kapcsolatban számos ismeretlen részlet van, épp ezért fontos leszögezni, hogy pontos konkrétumokat a vonatkozó rendeletek ismeretében tudunk majd írni.

Gyerekszoba - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerekszoba

Jelen cikkünkben röviden összefoglaltuk azokat az információkat, melyek eddig különböző nyilatkozatok, interjúk során napvilágot láttak a témával kapcsolatban.

Az eddig rendelkezésre álló információk szerint a 10 millió forintos kölcsön kamatmentes lesz, ami a gyakorlatban azt jelentheti, hogy 0%-os kamattal vehető igénybe. A legfrissebb törvényjavaslat szerint a „babaváró támogatással nyújtott kölcsön” elnevezést kapott hitel felvételére 2019. július 1-je és 2022. december 31-e között megkötött hitelszerződés alapján lesz lehetőség, mellyel kapcsolatban az állam készfizető kezesként jelenik meg.

Az állami kezességvállalás mértéke a babaváró támogatással nyújtott kölcsön tőkeösszegének és az erre felszámított ügyleti kamatnak a 100%-a. A javaslat szerint a babaváró támogatással nyújtott kölcsön biztosítékaként az állami készfizető kezességvállaláson túl a hitelintézet további biztosíték előírására nem jogosult, vagyis nem kérheti fedezetként például ingatlan bevonását. Az állami kezességvállalás részleteinek meghatározására vonatkozóan pedig felhatalmazást kapott a Kormány, hogy rendeletben részletezze a kereteket, így jelenleg ennek kibocsátására várunk.

A programmal kapcsolatos nyilatkozatok alapján alapvetően arra lehet következtetni, hogy szabad felhasználású lesz a hitel, ami azt jelenti, hogy az ingatlanvásárláson kívül a családalapításhoz szükséges egyéb beruházásokra is igénybe vehető lesz. Ezen kívül vissza nem térítendő támogatássá válhat a kamatmentes hitel, ugyanis az első gyermek megszületésekor 3 évre felfüggesztik a törlesztést, míg a második gyermek érkezésekor a fennálló hiteltartozás 30%-át, a harmadik gyermek érkezésekor pedig a 100%-át elengedik.

Ahhoz azonban, hogy kamatmentes legyen a hitel 5 éven belül kell gyermeket szülni. A hitel felvételére a 18-40 éves kor közötti nők lesznek jogosultak, amennyiben rendelkeznek legalább 3 év munkaviszonnyal, vagy felsőoktatási jogviszonyban töltött idővel. Továbbá fontos, hogy legalább az egyik félnek első házasnak kell lennie.

A hitelt a kereskedelmi bankok fogják nyújtani és hitelbírálat kell hozzá, amely azonban csak formális hitelbírálat lesz, amelynek során csak azt vizsgálják, hogy az igénylők eleget tesznek-e a jogszabályi feltételeknek.

Szerző: dr. Fekete Klaudia

Forrás: D.A.S.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.