2017.02.13. 11:35:10 15479 380

Amaránt - nem csak köret
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Aki ismeri és szereti az amarántot, annak nem kell bemutatni, mennyire egészséges köret. Azonban sokan idegenkednek árpagyöngy-szerű, roppanós állagától.

Amaránt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Amaránt

Nekik inkább kipattogtatva és lisztté őrölve (házilag is lehet) ajánlom felhasználni ezt a szívbarát magot. A lisztje leginkább kenyérfélék és linzerek készítésére alkalmas. Azonban találtam egy ígéretes reform palacsinta receptet is, aminek a fő alapanyaga ez a magőrlemény:

Keverj 3 db egész tojást habosra, majd 1 dl szénsavmentes vizet hozzáadva picit habosítsd még fel. 10 dkg, egy csipet sóval ízesített, amarántlisztet dolgozz össze a tojásos vízzel csomómentesre. Ezt a masszát hígítsd 1 dl szénsavas ásványvízzel. Kevés (kókusz)olajon süsd meg a palacsintákat. Ebből a mennyiségből körülbelül 8 db lesz. Édes és sós töltelékkel is működik! A recept másik nagy előnye, hogy másnap fogyasztva is élvezhető a palacsintatésztánk.

A puffasztott verziójával - a zsemlemorzsát helyettesítve - panírozhatsz is, és édes vagy sós kásaként szintén elkészítheted.

Egyre több süteményes recept jelenik meg, melynek alkotóeleme (puffasztott) amaránt.

Most egy egyszerű, sütés nélküli receptet ismerhettek meg, amit kevésbé konyhatündérek is könnyedén el tudnak majd készíteni.

Íme, az amaránt golyó receptje:

Hozzávalók:

  • 10 dkg pattogatott amaránt
  • 25 dkg finomra tört dió
  • 10 dkg méz / nyírfacukor vagy egyéb édesítőszer
  • 3-4 evőkanál kókuszzsír / vaj
  • 1 dl sűrű tejszín / kókusztej
  • 1 marék durvára vágott aszalt gyümölcs
  • 1-2 teáskanál kakaópor
  • 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

5-5 dkg-t az amarántból és a dióból összevegyítve félretesszük, minden mást összetevőt masszává keverünk össze. Ha túlságosan száraznak érezzük, azt több zsiradékkal lehet egyensúlyozni, ha viszont túlságosan ragacsos, még egy kis amarántot nyugodtan tehetünk bele. Golyókat formázunk belőle, amiket aztán az amarántos-diós keverékbe forgatunk. Nagyon mutatós és könnyű desszertet kapunk, ami ráadásul hűtőben napokig eltartható!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...