2019.07.17. 16:52:37 10179 311

Aludjunk jól kánikula idején is!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az alvás ideális hőmérsékletével nem törődve a világ számos részén időszakos hőhullámokkal tesz próbára minket a természet. Ha a hőmérséklet az átlagoshoz képest nagyon magas, bajban lehetünk az elalváskor. Sőt, minél hosszabban tart ez az állapot, annál nehezebb álomba szenderülnünk.

Ébredés egy pihentető alvás után - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ébredés egy pihentető alvás után

Tippek és trükkök gyűjteménye következik, amelyek arról szólnak, hogyan hűtsük le magunkat. A szélsőséges hőhullámok hatásának csökkentésére azért van szükség, hogy az alváshoz ideálisnak mondott 16-20 fok szobahőmérséklethez minél közelebb jussunk... Esélytelennek hangzik? Akkor legalább egy picit hűvösebb időt vagy hőérzetet teremts.

  1. Ha a külső hőmérséklet jóval melegebb, mint a belső, akkor védekezzünk ellene zárt ablakokkal és leengedett redőnyökkel. Azonban éjszaka, ha tehetjük, tárjunk ki mindent, hogy lehűljenek a szobák.
  2. A klímát indítsuk el a lefekvésnél jóval korábban, hogy a falak is át tudjanak hűlni, és elalváskor az egészségügyi ajánlásoknak megfelelően használjuk csak. A ventilátor is jó szolgálatot tehet, amennyiben jeget teszünk elé. Így nem a meleg levegőt fogja keverni.
  3. Tusolj le hideg vízzel lefekvés előtt, vagy a lázcsillapításhoz hasonlóan próbáld meg a testhőmérsékletedet csökkenteni hidegvizes borogatással. A hajunkat is hagyhatjuk nyirkosan, hogy hűtsön.
  4. Hidratálj! Az izzadás során elvesztett elektrolitokat és vizet bőséges, hűsítő folyadékkal szükséges pótolni a nap folyamán. Kánikula idején ne hagyd magad túlzottan felhevülni nap közben sem.
  5. Lefekvés előtt már ne együnk túl nagy adagokat vagy túlságosan fűszeres ételeket! A pihentetőbb éjszakát a nyugtató zenék hallgatása is elősegíti. Amennyiben semelyik praktika sem eredményes, nincs más hátra, mint a szabad ég alatt alvás egy biztonságos helyszínen.:) Csak a szúnyogok és egyéb rovarok ellen se felejts el védekezni!

Forrás: sleepfoundation.org/articles/sleeping-when-it-blistering-hot

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Új járványok jönnek-mennek

“Új és újabb járványok mindig jönnek, aztán mennek is…” Fogalmaztak a Nemzeti Biotechnológiai Információs Központ (NCBI) által 2020-ban közzétett tanulmányban a kutatásvezetők. Ugyanakkor hozzáfűzték azt is, hogy mindig résen kell lenni, felkészülten várni a következő járvány felbukkanására. Hogy ez a folyamatos készenléti állapot mennyire fontos, azt a legutóbbi világjárvány alatt volt lehetőségünk megtapasztalni. Mindebben kiemelt szerephez jut a molekuláris és celluláris endokrinológia.

Színezd újra a tavaszt! – 1+1+1 színes szett, amivel feldobhatod a hétköznapokat!

A jó idő beköszöntével szinte szomjazzuk a színeket. A március végi hirtelen jó idő a természetet is színekbe öltöztette, úgyhogy mi is egyre inkább vágyjuk a vidám árnyalatokat. Mivel mással vihetnénk még több színt az életünkbe, mint az öltözködésünkkel!

A neurózis már civilizációs betegség – Jelek, kutatások és megküzdési lehetőségek

A neurotikus személyiséget leginkább az érzelmi instabilitás, a szorongás, az ingerlékenység, az önbizalomhiány, a depresszió és más negatív érzések jellemzik. A neuroticizmusban érintett egyének általában stresszkezelési nehézségekkel és kedvezőtlen önszabályozó képességgel rendelkeznek, ami a kapcsolataik minőségére is hatással van. Erősen hajlamosak az idegeskedésre, aggodalmaskodásra, konfliktusos helyzetben nehezen tudnak megnyugodni. Mit lehet tenni?