2014.04.15. 17:00:00 6350 32

Álmodozom, tehát kreatív vagyok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Köztudott, hogy a kreatív elmék kicsit bonyolultabbak az átlagnál, viszont mesebeli karriert futhatnak be. Ha végigszaladsz ezen a 15 ponton, hamar kiderül, vajon Te is az ő táborukat erősíted-e? Akár tesztelheted is, csak gondold végig, Rád érvényesek-e ezek az állítások. A kreativitáshoz nem kell feltétlenül alkotni, megbújhat a hétköznapokban is. Olvasd figyelmesen!

Gyermekkori álmodozás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyermekkori álmodozás

1. Számukra az álmodozás nem az élet megrontója

Hiába próbálják ennek ellenkezőjét már gyermekkorunk óta belénk sulykolni, az isteni szikra általában akkor pattan ki a fejünkből, amikor az agyunk épp teljesen másfelé kalandozik, vagyis álmodozunk.

2. Mindig nyitott szemmel járnak

Vagyis a kreatív emberek folyamatosan szemlélik, (meg)figyelik a világot maguk körül, mindenben igyekeznek meglátni a lehetőséget - sosem lehet tudni, miből, mitől jön meg az ihlet.

3. Az alkotást tekintve „időtlenek”

Nehéz lenne naponta 8-tól délután fél 5-ig tartó intervallumban egy könyvet megírni, egy festményt megfesteni, vagyis alkotni. Sokan állítják, hogy a kora reggeli vagy késő esti órák erre a legalkalmasabbak, de nem érdemes magunkra erőltetni ezeket az időpontokat, mindenkinek magának kell megtalálni a saját teremtő óráit.

4. A hasznos magány

Egyedül lenni nem feltétlenül rossz, sőt, a kreatív emberek arra használják a magányt, hogy szabadon elmélkedjenek, álmodozhassanak.

5. Tragédiák, melyek előre visznek

Hányszor hallani: „Ennek a dalnak megszületése életem legszomorúbb/legmegrázóbb eseményéhez köthető.” Szakértők szerint a korai életszakaszban elszenvedett traumák nagyban elősegíthetik a kreativitás növekedését, az ember kibontakozását, főként az új lehetőségek felismerésében.

6. Nyitottság az újdonságok felé

Minden, ami új, hasznos, legyen az érzés, élmény, lelkiállapot. Az újdonság iránti nyitottság, annak folyamatos keresése a kreatív ember egyik legfontosabb ismérve.

7. Never give up!

Vagyis soha ne add fel! Az effajta rugalmasság, az átlagnál több hiba gyakran jellemzi a kreatív embereket, viszont az is, hogy nem adják fel, amíg el nem jutnak az általuk elképzelt eredményhez.

8. Az élet és annak nagy kérdései

A kreatívok jellemzője a telhetetlen kíváncsiság, a mik, miértek, hogyanok állandó szereplői magányos elmélkedéseiknek vagy világmegváltó beszélgetéseiknek.

9. A kulcsszó: odafigyelés

Nemcsak a körülöttük lévő világot, az abban élő emberek természetét is kíváncsisággal figyelik, hiszen egy-egy ilyen megfigyelés a legjobb ötletek okozója is lehet.

10. Kockáztass, hogy alkothass!

Hogy a semmiből létrejöjjön Valami, ahhoz a félénk tett kevés, kockáztatni kell, az élet bármely területét nézzük.

11. Az Élet, mint önkifejezés

A kreatív emberek számára az Élet nemcsak élmények, érzések, vágyak, ünnepek, hétköznapok sorozata, hanem saját maguk kifejezésére alkalmas műalkotás.

12. Szenvedély, ami előre visz

A külső jutalmak, elismerés hajszolása helyett inkább a bennük élő igazi szenvedély az, ami folyamatosan viszi előre a nagy alkotókat.

13. A lényeg a részletekben, aztán az egészben

A kreatív emberek nemcsak „néznek”, hanem „látnak” is. Vagyis olyan dolgok között is képesek meglátni az összekapcsolódást, ami mások számára nem észrevehető.

14. A tudatos éberség…

… számos módon növelheti agyunk működését. Számos kreatív elme fordul a meditáció felé, amely csökkenti a stresszt, segít a koncentrációban és érzelmileg és mentálisan is jótékonynak bizonyult.

Forrás: a motivator.ma és a hvg.hu weboldalakon megjelent cikkek nyomán

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...