2023.03.14. 12:15:00 5390 213

Álláskeresés és kapcsolati tőke: Hogyan lehetsz részese a hálózatnak?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az a hiedelem él még mindig a legtöbb emberben, hogy a legjobb állások az ismerősök útján nyerhetők el. Ez egy részigazság. Az ismertség igenis fontos, de nem olyan értelemben, mint ahogy mi hisszük!

Bemutatás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bemutatás

A piacvezető vállalatok vezetői már tudják, hogy akkor megy jól az üzlet, ha abban csapatként együttműködő, szakmailag kiemelkedő alkalmazottak segítik őket. A munkavállalók közeli vagy távoli családtagjait, valamint ismerőseit alkalmazni mindig kényes dolog. Nem csupán a cégnek lutri az ilyen húzás, de az ismerőst ajánló személy is kerülhet kellemetlen helyzetbe, ha az általa ajánlott új munkatárs nem teljesít megfelelően.

Habár a munkáltatók egy része él a munkatársi ajánlás adta lehetőséggel, mások inkább biztosra mennének, és releváns szakmai tapasztalattal rendelkező szakembereket szeretnének magukhoz csábítani. De honnan értesülnek arról, hogy kik lehetnek a megfelelő tagok a csapatukba?

Kerülj köztudatba szakmai körökben!

Ne kövesd el az a hibát, hogy legalább évi 1-2 alkalommal nem veszel részt szakmai konferenciákon! Még, ha nem is tudnak kiemelkedő plusz tudáshoz juttatni, ezek az események tökéletesek arra, hogy kapcsolatokat építhess.

Másik módja annak, hogy szakmai körökben tudomást szerezzenek rólad, hogy belépsz online csoportokba. Még a Facebook felületén is találsz olyan csoportosulásokat, amelyek az azonos vagy hasonló foglalkozást űző szakembereket fogja össze.
A minimális angol tudással rendelkezők mindenképp készítsenek egy ütős profilt a LinkedIn közösségi hálózatán, amely felület kimondottan üzleti kapcsolatok építésére és álláskeresésre alkalmas.
Ezeknek a csoportoknak természetesen nem csak a kapcsolatépítés lehet a hozadékuk, hanem szakmai kérdések is megvitathatók az ilyen fórumokon, amelyek személyes fejlődésünkhöz szintén hozzájárulhatnak.

A kapcsolati tőke akkor fog kifizetődni, ha aktív tagjaivá válunk ezeknek a közösségeknek, és célul tűzzük ki folyamatos szakmai fejlődésünket. Szakmai önéletrajzunk folytonos frissítéséről sem szabad megfeledkeznünk ahhoz, hogy bármikor készen álljunk egy új lehetőség megragadásához.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...