2017.02.08. 08:00:51 13832 340

Alakformálás egyszerűen! - Csupán 3 gyakorlatra van szükséged!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Jó lenne alaposan átmozgatni a tested, de egyszerűen nem tudsz sort keríteni egy kimerítő, teljes értékű edzésre, amely minden kényesebb porcikád megdolgoztatja? Lehet, hogy nem is kell olyan sok idő erre, mint eddig gondoltad. Ezzel a három gyakorlattal gyorsan meglesz az edzés, csak egy kézi súlyzó kell hozzá, no meg egy kis elhatározás a részedről! Hajrá!

Fitnesz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fitnesz

A goodhouskeeping.com ezt a három gyakorlatot ajánlja, ha időhiányban szenvedsz, de a tested már nagyon kívánja a mozgást! Ha van egy edzésterved, abba is beépítheted, így biztos, hogy minden nagyobb izomcsoportot megdolgoztatsz, különös tekintettel az olyan kritikus pontokra, mint a comb és fenék, viszont nem telik sokkal több időbe a mozgás.

1. Guggolj és ugorj

Állj csípőszéles terpesznél kicsit szélesebb terpeszben, tartsd az oldaladnál a kézi súlyzókat. Először guggolj le, majd ugorj fel, végül emeld a súlyzókat könyökhajlítással - ahogy a bicepszedet edzenéd. Az első pár ismétlést csináld súlyzó nélkül, majd amikor magabiztosabb leszel, vedd a kezedbe a súlyzókat. Tízszer ismételd.

Ezzel a gyakorlattal átmozgattad a bicepszed, a feneked és a combjaid.

2. Guggolj és fordulj

Ismét a csipőszélesnél egy kicsit szélesebb terpeszbe kell állnod. A súlyzókat tartsd vállmagasságban a tested előtt. Guggolj le mélyre, majd állj fel, közben fordulj oldalra, és told ki a magasba a súlyzót az ellentétes oldalon lévő kezeddel, majd ismételd meg a guggolást, s a másik oldalra fordulva fejezd be a gyakorlatot. Ismételd meg 10-szer.

Szuperül átmozgattad vele a vállad, a lapockád, a feneked és a combjaid.

3. Madár

Állj csípőszéles terpeszbe, hajlítsd be a térdeidet, és dőlj előre. A súlyzók legyenek két oldalt a kezedben. Lépj hátra az egyik lábaddal (a sarkad ne érjen a földre), s közben emeld ki oldalra a súlyzókat vállmagasságig, majd lépj vissza és a súlyzókat vidd a kiinduló pozícióba. Ismételd meg tízszer, majd jöhet a másik lábbal is.

Ez a gyakorlat kiválóan megdolgoztatta a vállakat, a karokat, a hátat, a feneket és a combokat.

Mivel az ilyen gyakorlatokat nagyon nehéz szóban úgy elmagyarázni, hogy az teljes mértékben érthető és követhető legyen, ezért nézd meg videón is őket!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

SEMMELWEIS EGYETEM: A KÓROS SOVÁNYSÁG TOVÁBBRA IS ELVÁRÁS A DIVATSZAKMÁBAN

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. „plusz méretes”, azaz „test pozitív” divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.

A hátfájás legfőbb kiváltó okai és természetes kezelési lehetőségei

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint 2020-ban a deréktáji fájdalomban érintett emberek száma 619 millió körüli volt. Ez a megdöbbentő szám azonban a becslések szerint 2050-re akár 840 millióra is emelkedhet. A hát- és derékfájdalom a legkevésbé sem korlátozódik az idősebb korosztályra, hiszen szinte minden életkorban megtapasztalható. Ez a fájdalomtípus megnehezíti a mozgást, hatással van az életminőségre, valamint a mentális jóllétre egyaránt.

A sokat emlegetett pozitív gondolkodás – nem szabadna félvállról venni

A pozitív gondolkodásról való diskurzus olyannyira felkapottá vált az elmúlt évek folyamán, hogy óhatatlanul is felszínre törtek az ezzel kapcsolatos sarkítások, „értékhígító” elemek. Éppen emiatt történhetett az, hogy sokan elveszítették az érdeklődésüket a téma iránt, nem veszik komolyan az ezzel kapcsolatos nézeteket, sőt, olyanok is akadnak, akik egyenesen nevetségesnek és életellenesnek tartják a pozitivitást. Ezt a problémát igyekszünk az alábbi sorokban górcső alá helyezni, abban reménykedve, hogy néhány felhőoszlató válaszra lelünk mindeközben.