2019.03.30. 17:59:17 12598 364

Aktív szén – az újból felkapott „csodaszer”
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mi a közös a fekete arcmaszkokban, a fogfehérítő fogkrémekben és a vitatható hatékonyságú másnaposságot nem okozó koktélokban? A cikk címéből adódóan természetesen az aktív szén lesz a jó válasz. De mitől válik a faszén égési melléktermékből gyógyászati készítménnyé?

Fogkrém - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogkrém

Az orvosi célra gyártott aktív szén fa vagy kókuszhéj lassú égetéséből keletkezik, oxigénnel kezelik, ami miatt nagyon apró szemcsék jönnek létre. Ezek a pórusos fekete apróságok képesek megkötni a méreg- és vegyi anyagokat, és ez teszi az aktív szenet alkalmassá az egészségügy, a szépségipari felhasználásra és környezetkímélő takarításra.

Szépségipari felhasználás:

A fekete szenes maszkok csodákat ígérnek, azonban jó tudni, hogy a szén nem oldódik olajban, emiatt a zsíros/olajos bőrön lévő baktériumok ellen annyira mégsem hatásos. A másik sokszor hangoztatott terület a fogfehérítés, viszont itt sem árt az óvatosság, mivel a napi használata mellett fennáll a fogzománc és az íny károsodásának lehetősége.

Azonban van két olyan aktív szén tartalmú termékcsoport, amiket érdemes használni! A gyorsan zsírosodó vagy viszkető fejbőrnek nyújt megoldást a fekete szenes sampon. Természetes szagtalanító hatása miatt az aktív szenes dezodorokat is próbára érdemesnek tartják.

Aktív szén a háztartásban:

Bizonyítottan az aktív szenes szűrők képesek leginkább kiszűrni a vízből például a klórt és a nehézfémeket. De egy kancsó vízbe dobott széntabletta is beválhat. Ha hinnéd, ha nem, az aktív szén a levegőből is képes kiszűrni a toxinokat és semlegesíteni a szagokat. Különösen jó szolgálatot tehet a szemetes és a hűtőszekrény tájékán.

Méregtelenítés aktív szénnel:

Itt nem azon kúraszerű méregtelenítésekre gondolunk, amikor a méreganyagok távozását aktív szenes itallal megtámogatjuk, hanem arra is, hogy a széntabletta higany, rovarölőszer és más vegyi anyagok szervezetbe kerülésekor, valamint bizonyos gyógyszerek túladagolásakor szinté életmentő lehet.

Vigyázat! Mivel az aktív szén megköti a gyógyszerek pl. a fogamzásgátló tabletták hatóanyagait, emiatt azok nagy eséllyel hatástalanok lesznek! A por alakú aktív szén belélegzése káros!

Forrás: goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egészségvédő kincsünk, a paprika (és egy isteni recept)

Az étkezési paprika számos fontos vitamin természetes forrása, melynek C-vitamin-tartalmáról kiderült, hogy akár ötször annyi is lehet, mint a citromé. Továbbá olyan értékes anyagok is megtalálhatók benne, mint a kalcium, a vas és az aminosavak. A fogyasztása - sok növénytársához hasonlóan - hozzájárul az egészséges emésztéshez, a benne lévő terpenoid vegyületféle, a kapszidiol, pedig jó hatással van a szívegészségre. Ám ez nem minden…

A „luxusgyümölcs”, ami Kelet-Ázsiában a halhatatlanságot jelképezi + recept

Nem csupán Weöres Sándor Kert című kedves versében terem a vaj-alma, a saláta-bokorka, az érett, piros alma és a puha szőlő társaságában méz-körte, hanem a világ számos táján. A különféle kultúrákban pedig gazdag történelmi múlttal büszkélkedhet ez a gyümölcsféle, mely immár különleges művészeti megoldással is bír, mégpedig a Buddha alakú körte formájában. Ezeket a kreatív kínai gazdák által formált és gondozott „körteszobrokat” luxusgyümölcsként tartják számon. Milyen titkokat fed fel magáról ez a rózsafélék családjába tartozó növény?

A kreatin optimális megoldást kínálhat az agyi rendellenességek kezelésében

Egy friss kutatás eredményeiből kiderült, hogy a kreatin mind az agyi rendellenességek kezelésében, mind a kognitív képességek javításában megoldást kínálhat. Továbbá megfigyelték azt is, hogy az antidepresszánsokhoz adott kreatin sok esetben hangulatjavító hatással bírhat. De mi is tulajdonképpen a kreatin, és milyen újonnan körvonalazott tulajdonságairól beszélhetünk?