2023.09.21. 17:20:00 8204 295

Ahogyan a gyenge ízületeket edzeni érdemes: Erősödjenek hozzá az izmaidhoz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ízületek erősítése egészségünk megőrzésének kapcsán is fontos feladatunk, különösen akkor, ha azokat megterhelő fizikai tevékenységeket kell végeznünk. Azoknak sem szabad azonban legyinteni a témára, akiknek a mindennapi élet során úgy tűnik, hogy rendben vannak az ízületei.

Edzés súlyokkal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Edzés súlyokkal

A nehéz fizikai munkától és az ízületeket ért balesetektől megkímélt a sors? Örülj neki, de ne lazázd el az ízületeid védelmét!
Amikor elkezdtem edzőterembe járni, nagyon örültem, hogy nincs mozgásszervrendszert érintő, az edzést akadályozó tényező, ám hamar felvilágosítottak arról, hogy hiába bírnék az izmaim állapota miatt nagyobb súlyokkal edzeni, az ízületeim teherbírására is tekintettel kell lennem.

Az ízületek egészségének megőrzése és megerősítése

Ahogyan azt minden testmozgás előtt szigorúan ajánlják, mindig végezzünk alapos bemelegítést! Egy könnyű, rávezető kardió edzés és az ízületek körüli testrészeink dinamikus nyújtása és mobilizációja például az ízületek megfelelő bemelegítéséhez is hozzájárulnak.

Az ízületeinket fokozatos terheléssel érdemes felkészíteni a megterhelőbb megerőltetésekre. Mindig kis súlyokkal kezdjünk, majd fokozatosan növeljük csak a terhelést, az nagyobb léptékű váltások nélkül!

Nem csupán a testedzéskor, de a nehéz fizikai munka előtt is érdemes betartanunkaz előbbi két tanácsot, valamint az edzés során megtanult helyes testtartást is átültethetjük a mindennapi életünkbe, hogy a mindennapi feladatok ellátása közben is egyenletes terhelés érhesse az ízületeinket.

Amint fájdalmat érzékelünk egy konkrét pozícióban vagy mozdulat során, azonnal hagyjuk abba az adott tevékenységünket! Egy rosszul kivitelezett mozdulat hamar sérüléshez vezethet!

Rosszalkodó ízületek! Mit tegyek?

Kimondottan fontos, hogy az edzések és az egyéb megerőltető terhelések között elegendő pihenést (erőltetés nélküli napok és jó alvás) biztosítsunk a regenerálódásra az ízületeknek is az izmaink mellett.
Az esetben, ha túlsúlytól szenvedünk, különös odafigyeléssel kellene lennünk az ízületek terhelésének csökkentésére, valamint a fogyáshoz szükséges sport közben is!

Amennyiben mégis úgy érezzük, hogy ízületeinket túlterheltük, ne söpörjük szőnyeg alá a problémát! Ha komolyabb problémát tapasztalunk, vagy rendszeresen fájdalmat és diszkomfort érzetet tapasztalunk az edzés vagy egyéb mozgás közben, haladéktalanul forduljunk orvoshoz! A gyógyszeres kezelés mellett jellemzően fizioterapeutához irányítják terápiás kezelésre az ízületekkel bajlódó pácienseket.
A reklámokból jól ismert, hangzatos nevű glükózamin és kondroitin csakugyan segíthetnek az ízületek egészségének támogatásában, így érdemes az ezeket tartalmazó táplálékkiegészítők szedéséről kikérni kezelőorvosunk tanácsát!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Nem csak a testi adottságokat örökölhetjük, hanem a lelkieket is

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy vajon a feldolgozatlanul hagyott érzelmeinket átadhatjuk-e a gyermekeinknek? Vajon azáltal, hogy eltemetjük a minket ért megrázkódtatásokat (félelem, harag, gyász, kapcsolati problémák), a gyermekeinknek kell majd befejezni azokat?

Ezt tudja az Air Fryer, azaz a forrólevegős fritőz

Az Air Fryer, vagy forrólevegős fritőz, az utóbbi évek egyik legnépszerűbb konyhai eszközévé vált, és számos háztartásban megtalálható. Ez a modern főzőeszköz nem csak a gyors és hatékony főzést teszi lehetővé, de legfőbb ismertetőjele a minimális olajfelhasználás, ami azt jelenti, hogy az ételek ízletesen ropogósak lesznek, de kevesebb zsírt tartalmaznak. Most bemutatjuk az Air Fryer előnyeit és néhány ötletet ahhoz, hogy a legtöbbet hozhasd ki ebből a konyhai csodagépből.

A krampusz: A téli ünnepek sötétebb oldala

A krampusz egy olyan figura, akit a téli ünnepek kapcsán sokan ismernek, különösen Közép-Európában és az Alpok régiójában. Bár a Mikulás hozza az ajándékokat a jó gyerekeknek, a krampusz a rossz magatartású gyermekeket "látogatja meg". Ez a különös alak az ünnepi szezon sötétebb és hagyományokkal rendelkező oldalát reprezentálja. Az alábbiakban közelebbről megvizsgáljuk a krampusz történetét, szimbolikáját és azokat a hagyományokat, amelyek körülveszik ezt a misztikus alakot.