2018.05.04. 09:03:24 8300 256

Afrikai sertéspestis - Az agrárkamara szerint biztonságos a magyar sertéshús
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az afrikai sertéspestis megjelenése után is biztonságos a magyar sertéshús, mivel a szigorú állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági szabályok miatt kizárt a fertőzés, ráadásul az emberre egyébként veszélytelen vírust csak vaddisznókban mutatták ki - közölte az MTI-vel csütörtökön a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Sertéshús - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sertéshús

Hangsúlyozták, hogy a magyarországi állattartó telepek és húsfeldolgozó üzemek az Európai Unió előírásainak megfelelő állategészségügyi felügyelet alatt állnak. A vírusmentesség fenntartása ugyanakkor nemzetgazdasági érdek, ezért az elhullott, beteg vagy rendellenesen viselkedő vaddisznókról és sertésekről mielőbb értesíteni kell az illetékes állatorvost - írták. A közlemény szerint a kórokozó elleni hatékony védekezés alapja a korai felismerés, ezért arra kérik az állattartókat és a szakembereket, hogy az állategészségügyi és járványvédelmi szabályokat az ország teljes területén fokozottan tartsák és tartassák be.

Az agrárkamara a partnerszervezetek bevonásával és velük együttműködésben mindent elkövet az állattartók és húsfeldolgozók működőképességének megőrzése, veszteségeik csökkentése érdekében - olvasható a közleményben. A vírus elleni védekezést a NAK portálján elérhető tájékoztató is segíti.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában