2016.11.25. 14:00:45 9371 272

Advent - Kulturális és családi programokkal készül a Várkert Bazár
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az adventi időszakban hatalmas gyertyainstallációval, kiállításokkal, ünnepi koncertekkel, kulturális, családi és gyermekprogramokkal várja a Várkert Bazár a látogatókat.

Várkert Bazár, Advent 2015 | Fotó via varkertbazar.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Várkert Bazár, Advent 2015 | Fotó via varkertbazar.hu

Omega-koncert, Miklósa Erika és a Magyar Virtuózok Kamarazenekar estje, Csipkerózsika-előadás, régi korok karácsonyát idéző kiállítás, népművészeti karácsonyi vásár, street food ínyencségek, műjégpálya és interaktív gyermekjátszó is várja a családokat december 24-ig a Várkert Bazár adventi sorozatában - hangzott el a programsorozatról tartott szerdai sajtótájékoztatón.

A Várkert Bazár a magyar épített örökségnek egy szimbolikus épülete, így maga a helyszín is egy értékválasztás eredménye - emelte ki Puskás Imre kulturális örökségvédelemért felelős helyettes államtitkár. Hozzáfűzte: az intézmény vezetése idén is a hely szelleméhez méltó programokkal, a keresztény hagyományok megőrzését segítő, magas színvonalú kulturális programokkal tölti meg az épület tereit.

Gyutai Csaba, a Várkert Bazár ügyvezető igazgatója felidézte, hogy másodszorra rendezik meg az épületben és az Ybl Miklós téren az adventi sorozatot, amelyre már csütörtöktől várják a családokat.

Mint mondta, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Angyal zenéje gyertyafény - Régi korok karácsonya című kiállításán a 20. századi családi karácsonyok hangulata elevenedik meg a Déli palotákban, az Énekeljünk víg örömmel elnevezésű adventi kórusfesztivál fellépései pedig meghitt ünnepi pillanatokat idéznek minden adventi hétvégén a Gloriett kupolái alatt.

Az igazgató hozzátette, hogy az adventi vasárnapokon délutánonként a rendezvényteremben és az az előtti aulában a gyerekek karácsonyi lámpást, mécsest, gömbdíszt, füzért és apró ajándékokat készíthetnek, illetve díszíthetnek mézeskalácsot, vagy saját szaloncukrot is alkothatnak. A legkisebbeket interaktív gyermekjátszóban várják, de lesznek gyermekelőadások, koncertek is.

Szombaton a Mátyás király szárnyai című bábszínházi előadást adja elő a MárkusZínház társulata, december 4-én a Nemzeti Táncszínház művészeinek ünnepi táncelőadása lesz látható, december 11-én Miklósa Erika és a Magyar Virtuózok Kamarazenekar ad adventi koncertet, 18-án, a negyedik vasárnapon pedig az Omega együttes karácsonyi koncertjét hallhatja a közönség.

Az épületegyüttes előtt idén is a Hello Wood csapata állítja fel azt a mintegy hét méteres adventi installációt, amelynek gyertyáit vasárnaponként ismert művészek gyújtják meg. A Hello Wood készíti el továbbá a Bazár épülete előtt azokat az egyedi faházakat is, amelyekben a Népművészeti Egyesületek Szövetségének iparművészei kínálják termékeiket.

A gasztronómiai kínálatról a Magyar Street Food Egyesület gondoskodik, és különböző nemzetek legfinomabb karácsonyi ételeivel várja az érdeklődőket. A karácsonyi hangulatot idén műjégpálya teszi teljessé.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...