2020.12.19. 17:20:31 11238 254

Adakozni jó! És nem lehet elég korán kezdeni…
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már csak néhány nap maradt karácsonyig. Mindenki másképp éli meg a mostani készülődést. Sokkal csendesebb minden. Az áruházakban nincs vásárlási roham. Aki csak tudja, az rendeli az ajándékokat, és online intézi a nagybevásárlást is. Elmaradt a karácsonyi vásár és csendesek az esti fényekben úszó utcák. Most valahogy minden más….

Cipős doboz, jótékonyság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cipős doboz, jótékonyság

Valahogy belül is elcsendesedtünk egy kicsit… Megszeppenten tekintünk magunk elé, a világba és a bizonytalan jövőbe. Mindenki azon mereng titokban, hogy vajon mit hoz a holnap. Ma még örülünk. Örülünk egymásnak. Örülünk, hogy most egészségesek vagyunk. Örülünk, hogy van munkánk, ahonnan hazavárnak bennünket. Örülünk, hogy nem veszítettünk el senkit. Örülünk, hogy a gyermekeink épségben vannak. Örülünk, hogy ma még van mit az ünnepi asztalra tennünk és feldíszíthetjük a fenyőnket. Örülünk, hogy megajándékozhatjuk egymást. Közben megsajdul egy kicsit a szívünk, mert most minden más… Bele tudunk gondolni, hogy mennyi mindent elveszíthetünk. Mennyire sokat ér az életünk, a szeretteink és mindaz, amit sikerült elérnünk eddig. Igen, van mit veszítenünk. Elkezdtük félteni minden drága és pótolhatatlan kincsünket.

Nem csak adni, kapni is jó

Most egy kicsit talán jobban bele tudunk gondolni azok helyzetébe, akik számára a mi féltett kincseink csak elérhetetlen álommá távolodtak. Nagyon sokan kerültek bajba az elmúlt egy év alatt. Ki a munkáját, megélhetését veszítette el, ki az otthonát, ki egy szerettét, ami miatt bajba került és most nem igazán van abban a helyzetben, hogy ünnepeljen. Vagy megteszi ugyan, de csak nagyon szerény körülmények között. Gondoljunk rájuk is egy-egy aprósággal, ajándékkal, vagy adománnyal a szeretet ünnepén.

A kilenc éves kislányommal évek óta adunk és elfogadunk. Kapunk és örökölünk ruhákat és játékokat. Amit pedig mi már nem használunk, azt adjuk is tovább másoknak. Nagyon sok terhet vesznek le így a mi vállunkról is, és örömmel adjuk tovább azoknak, akik ezt szívesen fogadják. Érdekes volt látni a kislányomat, hogyan éli ezt meg. Furcsa, még számomra is, hogy kislány létére ebből egyáltalán nem csinál „ügyet”. Nem zavarja, hogy az unokanővérétől kap ruhákat, játékokat és a mostani iskolatáskáját is tőle örökölte. Kíváncsi voltam ezt hogyan fogadja majd. Hát, legnagyobb meglepetésemre kitörő örömmel. Ugyanis a táska lovas mintás, amit nagyon szeret. Amint megkapta lelkesen vittük a fürdőszobába és teljesen egyedül súrolta végig szorgalmasan a habzó szivaccsal. Majd ragyogó arccal nézett rám: nézd anya, de szép! Mintha teljesen új lenne. Rendbe hoztam! Könnybe lábadt a szemem. Édes kis bogaram, pont így tanulja meg értékelni a dolgait.

Nem azért fogadjuk el az unokanővére ajándékait, mert nincs pénzünk új táskát vásárolni. Ez részemről teljesen tudatos döntés. Pont azért, mert nem az számít, hogy méregdrága, vadonatúj táskával állítsunk be a suliba szeptemberben. A szándék számít és az, hogy értékelje, amit jó szívvel adnak neki. Ugyanígy megtanuljon vigyázni a holmijára, mert azt mi adjuk tovább más kisgyereknek, akinek viszont a szülei tényleg nem engedhetik meg maguknak, hogy újat vásároljanak.

A jószívűséget is tanulni kell

Karácsony előtt pedig a kicsi lányunkkal együtt fedezzük fel azokat a lehetőségeket, ahol adományozni lehet. Ilyenkor elmegyünk a garázsba és előszedjük a régi játékokkal teli zsákokat. Kiválogatjuk azokat a játékokat, amelyek nem hibásak, nem túl kopottak és használtak, de már régóta nem játszik velük. Elkészítjük a gondosan összeválogatott ajándékokat, egy kisfiúnak és egy kislánynak valót a cipős dobozokba, majd együtt elvisszük oda, ahol ezeket átveszik tőlünk.

Ugyanígy a Mikulásgyárba is ellátogatunk minden évben, ahol kerek szemekkel leste eddig a csodasátort, ahol az ajándékokat átvették a szorgos önkéntesek.

Idén sem maradhat el az adományozás. Ugyan nem a szokásos Mikásgyár lesz a cél, de most minden Auschan áruházban van Mikulásgyár átvevő hely. Így könnyítik meg az adományozók dolgát a járvány alatt. A Magyar Posta is segít a gyűjtésben, elég a csomagra csak ráírni, hogy MIKULÁSGYÁR, és máris a legjobb kezekbe kerül. A Cipősdoboz adomány gyűjtő pontok is ugyanúgy működnek idén is. A karácsony pedig nem telhet el szeretet és gondoskodás nélkül a járvány ideje alatt sem. Reméljük egyre több ember számára lesz ez természetes a jövőben.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!