2022.08.25. 12:35:00 6306 259

A "vörös virág" és a nők - Van megoldás a PMS-re!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lehet szeretni, lehet utálni, de együtt kell élnünk vele. Jobb esetben ez csak a menstruációt önmagát takarja, de mi történik akkor, ha ezt a valaha volt természetes folyamatot kellemetlen tünetek kísérik? Ne törődj bele!

Menstruációs migrén - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Menstruációs migrén

A premenstruációs szindróma (PMS) a nők 90%-ánál fordul elő közvetlenül azok a pirosbetűs napok előtt. Sajnos, ahogy idősödünk ezek a fizikai (fejfájás, puffadás, hasi görcsök)és/vagy érzelmi (hangulati ingadozások, szorongás) tünetek egyre fokozódhatnak!
A premenstruációs szindróma tünetegyüttesét a fogamzásgátló szerekben található hormonokkal próbálták meg csökkenteni, de létezik egy ennél sokkal, de sokkal természetesebb módszer is.

Ismerjük meg az OAA-t!

Az OAA, azaz a hőstabil oxálecetsav a testünk összes sejtjében megtalálható, energiatermelést szabályozó metabolit. Tehát egy olyan anyag szintjének a megnövelésére van szükség, ami már megtalálható a szervezetünkben. Létezhet ennél biztonságosabb ellenszer a PMS-re?

Az OAA-kiegészítés segít a nőknek leküzdeni az ingerlékenységet és a megerőltető hangulatingadozást, mivel képes növelni a sejtek glükózfelvételét. Ismerős a cukorban tocsogó ételek iránti elnyomhatatlan sóvárgás? A szervezetünk a glükóz segítségével próbálja meg a kisagy működési zavarait kompenzálni, azonban a feldolgozott cukrot tartalmazó ételeink csak rövid távon képesek tartani a megfelelő vércukorszintet. Ezzel szemben az erre irányuló kutatások szerint az oxálacetát bevitelével a szorongáshoz hasonló érzelmi tünetek 50 %-os javulást mutatnak, azonban ehhez megfelelő C-vitamin mennyiség jelenléte is szükséges a szervezetben.

Ameddig ezzel a hatóanyaggal nem találkozunk a hazai drogériák polcain, keressük meg a természetes anyagokból álló, hormonmentes segítséget tüneteink enyhítésére.

Gyógynövényekkel a PMS ellen

A cickafark füvet bizonyára be sem kell mutatnunk, elég annyi róla, hogy női bajok idején teája alapfelszereltség a nők patikájában: a rendszertelen ciklustól kezdve, a klimax tünetein át, egészen a változókor utáni csontritkulás megelőzéséig hű társa a hölgyeknek. Az orvosi macska -és angyalgyökér tartalmú készítmények a migrénes fejfájás ás a feszültségoldás kezelésében vethetik be hatékonyságukat, míg a mezei cickafark a kisebb görcsök ellen lehet hatásos. Másik két gyógynövényünk, amelyek a menstruációs fájdalmakat enyhíthetik az erdei málnalevél és a pásztortáska.
Az orvosi vasfű pedig azért tehet jó szolgálatot nekünk, mert a progeszteron és az ösztrogén hormon hatását is “utánozni” tudja, így különböző nőgyógyászati problémák ellen érdemes lehet kipróbálni.

Forrás: www.womendailymagazine.com, www.gyorgytea.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...