2020.12.25. 14:58:48 11609 231

A világ legkülönlegesebb kávéi
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Legtöbb hétköznapi halandónak a kávé a mindennapi túlélés kulcsa. A reggeli napindító, napközbeni túlélő-, és délutáni tartalék energia záloga. Vannak azonban ínyencek, akik kifejezetten az ízélményért, a különlegességért isszák. Ehhez pedig különleges kávék állnak rendelkezésre. Nagyon, nagyon különlegesek is.

Kávébab - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kávébab

Nem volt még olyan rég a kotyogós fénykora, ahogyan az sem, amikor egy vákuumcsomagolt őrölt, drága és színvonalas ajándéknak számított. Aztán változtak az idők, nőtt a kínálat, megjelentek a franchise kávézók olykor túlárazott presztízs kávéi, majd Frei Tamás kávézólánca hozta elérhető közelségbe a világ minden tájának pörkölt, főzött, gőzölt aromáit.

Ezzel párhuzamosan nagy hírverést kaptak az igazi kávékülönlegességek, melyek aranyárban kaphatók, kevés helyen juthatunk hozzájuk és álltalában közük van valamilyen önmagában is egzotikus állathoz.

Kopi Luwak

A Kopi Luwak előkerül Jack Nicholson és Morgan Freeman remek közös filmjében, A bakancslistában is. A cibetmacska ürülékéből kiszedett kávébabból készül és csillagászati összegekért kerül eladásra, az előemésztésnek köszönheti különleges aromáját. Valódi luxuscikk, ámbár más macska ürülékéből feltehetően nem jutna eszünkbe reggeli frissítőt készíteni. Ezenfelül a termék népszerűségét az állatok sínylették meg: mivel természetes úton összeszedni kevéssé hatékony, így a cibetcicák sajnos szűk ketrecekbe zárva termelik már a luxust a bélrendszerükön át.

Black Ivory

Ha már a „macskakakikávé” ilyen hírnévre és rangra tett szert, nem csoda, hogy más állatokon keresztülhaladt termést is előnyben részesítenek a luxuskávé kedvelők. Az elefántok bélrendszerében nagyságrendileg egy napot töltenek a kávébab elfogyasztást követően, ahol átveszik más elfogyasztott táplálékok, például banán, cukornád és egyéb ínyencségek gyümölcsös aromáit. Egy kiló Black Ivoryhoz több 30 kilogramm nyers kávébabot kell megetetni a fánikkal, majd a túlvégen távozás után alapos mosással visszaszerezni a babokat. Ezt követően jöhet a pörkölés és a brutális árakon történő eladás.

Wild Bath Geisha

Szintén ÁLLATI különleges kávé, de itt nem ürülékként kezdik a babok pályafutásukat a gasztro piacon. A jamaicai gyümölcsdenevér ugyanis nem eszi meg, csak megrágcsálja és megnyalogatja a termést, majd otthagyja a fán. A kis bőregér nyála reakcióba lép a gyümölcsökkel, kávébabbal. Ettől lesz különleges, lágy aromája az általa megrágott, egyébként alapjáraton is kimondottan drágának és különlegesnek számító Bourbon Pointu kávénak.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Áfonyás-kókuszos süti, mert itt a nyár!

Az áfonya a nyár egyik legnépszerűbb gyümölcse, amely frissítő ízével és élénk színével varázsolja el az ízlelőbimbókat. Az áfonyából készült sütemények különleges helyet foglalnak el a sütés szerelmeseinek szívében. Ezek a sütemények nemcsak finomak, hanem a nyár hangulatát is magukkal hozzák minden egyes falatban.

Távhűtéssel, akusztikus tűzoltó készülékkel, hőszabályozó ruházattal a klímaválság ellen

A legélhetőbb városok listáján legtöbb alkalommal dobogós helyhez jutó Bécs, legutóbb a dinamikusan fejlődő távhűtő központjával hívta fel magára a figyelmet. A Wien Energie eddig magáénak tudhatja a legnagyobb és legerősebb távhűtésre specializált központot, mely a bécsi főpályaudvaron helyezkedik el. Vajon milyen, az ehhez hasonló technológiai vívmányok segíthetnek bennünket abban, hogy elviselhetőbbé tehessük a mostani, és várhatóan a jövőbeli forróságot?

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.