2019.03.20. 17:49:00 10518 317

A túlsúly növelheti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A túlsúlyos emberek szívbetegségekre való hajlama még akkor is nagyobb kockázatokkal jár, ha egyébként nincsenek más kockázati tényezők. Már néhány kilótól való megszabadulás is segíthet megelőzni ennek bekövetkeztét. Egy orvossal való együttműködés során kialakított személyre szabott terv szerint megszabadulhatunk fölös kilóinktól és a szívbetegségeket is nagyobb eséllyel megelőzhetjük.

Szívbeteg diétája - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szívbeteg diétája

A magas vérnyomás megduplázza a nők kardiovaszkuláris betegségének kockázatát

A szívelégtelenségek és kardiovaszkuláris megbetegedések a nők esetében a magas vérnyomás miatt is beállhatnak. Figyelemfelkeltő jelek nélkül köszönthetnek be… Ha nem tudjuk mekkora a jelenlegi vérnyomásunk, érdemes lenne megnézetni egy orvossal.

Az EU-s kimutatások szerint a keringési rendszerhez fűződő betegségek egy részét a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint és a cukorbetegség is előidézheti.

A cukorbetegség a szív- és érrendszeri betegség és szívelégtelenség kockázatát 2-8szorosára növel(het)i

Ha cukorbetegségben szevedünk, a szív egészsége attól válik függővé, hogy mennyire jól tudjuk kezelni a diabéteszt. Semmiképpen se vágjunk bele egy prediabétesz-kúrába orvosi vércukorszint-ellenőrzés nélkül (jobb, ha kikérjük egy szakorvos véleményét, mielőtt kialakítanánk egy speciális diétát).

A szívbetegség kockázata a magas LDL- és az alacsony HDL-koleszterinszint mellett nő

Nem elegendő ismerni a koleszterinszintet. Tudnunk kell az összkolenszterinszint-képünket is. A HDL-koleszterin jelzője – részletesebb információkért kattints: ide – a „hasznos”, mivel megléte segíthet csökkenteni a szívinfarktus-, sőt a daganatos betegségek kockázatát egyaránt.

A hormonterápia NEM csökkenti a szív- és érrendszeri kockázatokat nőknél

A szív- és érrendszeri betegségek kockázata a menopauza után emelkedhet, ugyanakkor a régi nézetekkel ellentétben mára már kiderült, hogy a hormonpótló terápia/HRT (Hormon Replacement Therapy) nem csökkenti a szívbetegségek kockázatait, sőt mi több: növelheti a stroke kockázatát.

A szívbetegség-kockázatok csökkentése érdekében érdemes megfontolni és követni is az American Heart Association által előírt startégiát, mindezt a szív-egészség életmód érdekében:

  • ne dohányozzunk
  • legkevesebb napi 30 perc aktív mozgást vezessünk be program-szerűen az életünkbe
  • szív-egészséget elősegítő táplálkozást kövessünk (példaképpen: DASH-, esetleg mediterrán diéta)
  • törekedjünk az/egy egészséges/optimális testsúly megszerzésére, majd megtartására
  • ne feledkezzünk meg mérni a vérnyomásunkat sem
  • ellenőrizzük (ellenőriztessük orvosunkkal) vércukor-szintünket
  • beszéljünk egy specialistával a depressziónkról (ha van…)
  • az alkoholfogyasztás pedig nem tiltott, ám ne feledjük: csupán mértékkel (napi egy pohárral csupán).

Forrás: heart.org

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...