2018.05.03. 15:42:02 10630 322

A tökéletes tejszínhab titka - ez kell a fagyidra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem árulunk egy nagy dolgot, ha azt mondjuk, hogy a jó alapanyag. Sajnos itthon ezt elég nehéz beszerezni, legalábbis mi problémába szoktunk ütközni, hiszen a gyenge 20%-os tejszínhabokból elég nehéz kemény, 1 óránál tovább kitartó tejszínhabot verni. A növényi utánzatok pedig... nos, csak utánzatok...

Tejszínhab - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tejszínhab

Ha jót akarsz, vegyél cukrászhabot, ami akár 40%-os zsírtartalommal is rendelkezhet, és akár 1-2 napig is bírja például egy tortán - dekorációként. A 30%-os habtejszínnél alább azonban semmiképpen se add. Persze vásárolhatsz készterméket, amit csak kifújsz a dobozból, de a frissen felvert tejszínhabnál jobbat úgysem találsz. Ez ugyanis önmagában is nagyon finom és még cukor sem kell hozzá! Igaz, a zsírtartalma jelentős, de legalább extra szénhidrátot nem szükséges hozzáadni. :)

Tippek a tökéletes tejszínhabhoz

A goodhousekeeping.com készített egy remek kis tutorial videót a tökéletes tejszínhabról. Íme, a legfontosabb tudnivalók:

  1. Hűtsd le a tányért, körülbelül 20 percig legyen a hűtőszekrényedben! Minél hidegebb, annál jobb. (Természetesen a tejszínhab is legyen hideg.)
  2. Közepes fokozaton használd a robotgépet.
  3. Keverhetsz hozzá cukrot!
  4. Tehetsz bele reszelt citromhéjat!
  5. Tehetsz bele alkoholt!
  6. Tehetsz bele kávét!
  7. Óvatosan keverd, hogy ne törd össze!
  8. Ne keverd túl sokáig, még a végén vaj lesz belőle... :)
  9. A legjobb frissen elfogyasztani!
  10. Habszifonnal biztosra mehetsz!

Az így elkészített tejszínhabot aztán használhatod fagyik, kávék, sütemények, pudingok díszítésére, ízesítésére.

A maradék habtejszínt lefagyaszthatod, kávéba belekeverni ideális lesz.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...