2022.02.09. 12:40:00 6976 233

A szeretet nyelvén: Ajándékozz cserepes növényt vágott virágok helyett
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem csak a Valentin van a nyakunkon, de számos hölgy is a közeljövőben fogja ünnepelni a név- vagy a születésnapját! Habár ez elképzelhetetlennek tűnik: sok nőtársammal együtt kissé keserédesen fogadunk egy-egy szál virágot vagy egy egész bokrétát, hiszen a szép virágok a szemünk láttára hervadnak majd el.

Cserepes növény ajándékba - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cserepes növény ajándékba

Ha nem vagy biztos abban, hogy a meglepni kívánt hölgy miként viszonyul a vágott virágokhoz, vagy csupán maradandóbb ajándékkal köszöntenéd fel, csokor helyett jó ötlet egy szép cserepes növényt választanod. Rózsából is lehet!

A romantika és a szerelem hagyományos szimbóluma gyökerestül is épp olyan kedves ajándék, a szív alakú levéllel rendelkező zöld növények ugyancsak alkalmasak lehetnek szeretetünk kifejezésére. Vegyük is számba a legkézenfekvőbbeket!

Cserepes virágok különleges alkalmakra a szeretetünk kifejezésére

Ámpolna gyertyavirág

Angol elnevezésének fordítása a szívek húrja, ami a hosszú indákon elhelyezkedő szív alakú levelei alapján nem is meglepő név a számára. Ez a dekoratív és élő szívfüzér meglehetősen szívós és meglepően gyorsan növekszik. Virágai pedig apró gyöngyökké alakulnak, ami miatt rózsafüzérhez is hasonlítják.

Szívlevelű filodendron

Egy könnyű kezelhetőségének köszönhetően népszerű, futónövény, amelyet le is lógathatunk, ha nem szeretnénk semmire sem felfuttatni. A közvetlen hőforrástól távol tartva, és szűrt fényt biztosítva már csak arra kell ügyelnünk, hogy ne öntözzük túl a növényt.

Flamingóvirág

Egy újabb szív alakú leveleket felvonultató cserepes növény, de most a színpompás virágzat is jelentőséget kap. Bár többféle színű virággal kapható, a legfelkapottabb ezek közül a piros színben pompázó változat. A növényt az ókori görögök Ámor nyilainak tartják.

Korallvirág

A fésűkagyló alakú levelekkel és apró virágaival ez a növény a tavaszváró ünnepek kedvelt szereplője. A nyolchetes virágzási ciklus letelte után azonban hamar újra virágzásra bírható, éppen ezért tartják a kitartás és az örök szerelem jelképének.

Orchidea

A tökéletesség és elegancia virágának tartott növény kifinomult virágai mindenki szívét rabul tudják ejteni. Ami nem csoda, hiszen egy új-zélandi legenda szerint az első szivárvány széthulló kis darabkáiból született meg, és emiatt létezik ilyen sokszínű “örömvirág”.

Forrás: www.chatelaine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...