2015.04.27. 13:28:00 11114 262

A szerencse egy mágikus dolog – vagy mégsem?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Seneca, a római filozófus, drámaíró és államférfi szerint a szerencse akkor következik be, amikor az előkészületek találkoznak a lehetőséggel. E szerint a szerencséért tenni kell. De mi az, amit megtehetsz, hogy fenntartsd a jó szériát vagy visszafordítsd a rosszat.

Szerencse - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szerencse

Vannak, akik mindenféle mágiákhoz, varázsláshoz vagy az univerzum felé fordulnak az ügy érdekében, megint mások hátradőlnek, és úgy gondolják, hogy nem tehetnek semmit. Aztán ott van egy harmadik csoport, akik a földön járva, szorgalmuk és ügyességük bevetésével próbálnak meg minél több "szerencsét" kicsikarni az élettől.

Ebben az esetben nem állíthatja senki sem, hogy Te meg sem próbáltad, igaz? De hogyan állj neki?

A szerencsés emberek elég képzettek ahhoz, hogy felismerjék a lehetőségeket, sőt képesek saját maguk számára teremteni azokat. Jó döntéseket hoznak a belső hangjukra hallgatva, pozitív a hozzáállásuk, így bíznak az önbeteljesítő jóslatokban.

1. Képzeld el!

Először is tudnod kell, hogy mit szeretnél, mire van szükséged, ahhoz, hogy szerencsésnek és boldognak érezhesd magad. Ez nem fog egyik napról a másikra menni. Lépésről-lépésre kell felépítened a szerencsédet. Apró célokat kitűzni, és azokat teljesíteni.

2. Készülj fel!

Mi kell ahhoz, hogy a vágyad teljesüljön? Meg kell tanulnod egy szakmát? Akkor iratkozz be mielőbb! Meg kell szabadulnod azoktól az emberektől, esetleg rossz szokásoktól, akik vagy amik visszahúznak? Szakíts velük! Úgy érzed, hogy valami belül megakadályoz az előtted álló feladatok kivitelezésében? Menj el egy pszichológushoz vagy kineziológushoz, és ismerd meg magad jobban!

3. Tanuld meg!

Egy kutatás szerint a szerencse tulajdonképpen tanulható. Ez a koncepció Seneca mondását támasztja alá. Olvass bővebben erről a kutatásról és eredményeiről itt: Tanulj meg szerencsés lenni!

4. Fogadd el!

Ha úgy érzed sínen vagy, fogadd el az előkészületeid gyümölcseit. Sokaknak végül az esik nehezére, hogy elfogadják azokat az ajándékokat, amit az élettől kapnak szorgalmuknak köszönhetően. Te ne ess ebbe a hibába! Örülj és tanulj meg boldognak lenni.

Forrás: lifehacker.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezek a világ legélhetőbb országai 2024-ben

Vajon milyen tényezők szükségesek ahhoz, hogy egy országról általában kijelenthető legyen az, hogy: „élhető”? Ez a kifejezés olyan szempontok kombinációjaként értendő, amelyek nagyban hozzájárulnak az ott élők életminőségéhez és jólétéhet.

A pszichológushoz járással kapcsolatos mítoszok, gyakori tévhitek

“Pszichológushoz járni badarság. Ez csak egy újabb külföldről beszivárgott hóbort. Talán csak nem vagy őrült? Vannak, akiknek minden ostobaságra jut idejük. Fölösleges pénzkidobás. Hogy mik vannak…” Ilyen és ehhez hasonló vélekedések egész garmadájával találhatjuk szembe magunkat, ha a pszichológushoz járás kérdéséről esik szó. De vajon mi felel meg a valóságnak?

Van a produktivitásnak sötét oldala?

Ha a Google keresősávjába bepötyögjük az angol „obsession with”, magyarul: a megszállottság kifejezést, akkor az első automatikus kiegészítés nem más lesz, mint a „productivity”, azaz a termelékenység. Amennyiben magyarul írjuk be a „produktivitás” szót a sávba, úgy az első javasolt kiegészítés a „növelése” lesz. Tehát az angol példa nem sokban tér el a magyar változattól, melyből arra lehet következtetni, hogy a termelékenység-fokozás igénye szinte mindenhol ugyanolyan mértékű. Önmagában a „megszállottság” kifejezés sem a feddhetetlenségéről híres, hanem egy rögeszmeként is emlegetett szorongásos pszichológiai zavarként van számon tartva, mely az esetek többségében negatív hatást gyakorol az ebben érintettek életére.