2015.04.27. 13:28:00 11055 262

A szerencse egy mágikus dolog – vagy mégsem?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Seneca, a római filozófus, drámaíró és államférfi szerint a szerencse akkor következik be, amikor az előkészületek találkoznak a lehetőséggel. E szerint a szerencséért tenni kell. De mi az, amit megtehetsz, hogy fenntartsd a jó szériát vagy visszafordítsd a rosszat.

Szerencse - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szerencse

Vannak, akik mindenféle mágiákhoz, varázsláshoz vagy az univerzum felé fordulnak az ügy érdekében, megint mások hátradőlnek, és úgy gondolják, hogy nem tehetnek semmit. Aztán ott van egy harmadik csoport, akik a földön járva, szorgalmuk és ügyességük bevetésével próbálnak meg minél több "szerencsét" kicsikarni az élettől.

Ebben az esetben nem állíthatja senki sem, hogy Te meg sem próbáltad, igaz? De hogyan állj neki?

A szerencsés emberek elég képzettek ahhoz, hogy felismerjék a lehetőségeket, sőt képesek saját maguk számára teremteni azokat. Jó döntéseket hoznak a belső hangjukra hallgatva, pozitív a hozzáállásuk, így bíznak az önbeteljesítő jóslatokban.

1. Képzeld el!

Először is tudnod kell, hogy mit szeretnél, mire van szükséged, ahhoz, hogy szerencsésnek és boldognak érezhesd magad. Ez nem fog egyik napról a másikra menni. Lépésről-lépésre kell felépítened a szerencsédet. Apró célokat kitűzni, és azokat teljesíteni.

2. Készülj fel!

Mi kell ahhoz, hogy a vágyad teljesüljön? Meg kell tanulnod egy szakmát? Akkor iratkozz be mielőbb! Meg kell szabadulnod azoktól az emberektől, esetleg rossz szokásoktól, akik vagy amik visszahúznak? Szakíts velük! Úgy érzed, hogy valami belül megakadályoz az előtted álló feladatok kivitelezésében? Menj el egy pszichológushoz vagy kineziológushoz, és ismerd meg magad jobban!

3. Tanuld meg!

Egy kutatás szerint a szerencse tulajdonképpen tanulható. Ez a koncepció Seneca mondását támasztja alá. Olvass bővebben erről a kutatásról és eredményeiről itt: Tanulj meg szerencsés lenni!

4. Fogadd el!

Ha úgy érzed sínen vagy, fogadd el az előkészületeid gyümölcseit. Sokaknak végül az esik nehezére, hogy elfogadják azokat az ajándékokat, amit az élettől kapnak szorgalmuknak köszönhetően. Te ne ess ebbe a hibába! Örülj és tanulj meg boldognak lenni.

Forrás: lifehacker.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...