2022.12.27. 09:20:00 6381 252

A szappan, ami (sok)mindenre jó
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A folyékony tisztálkodó eszközök megjelenése háttérbe szorította a régi szilárd szappanokat, azonban a gyakorlott háziasszonyok, két fajtát mindig tartanak otthon maguknál a folyékony kézmosó szappan mellett is!

Szappanok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szappanok

Teszik ezt nem csak azért, mert néha elfelejtenek idejében utántöltőt venni a fürdőszobai szappanadagolójukba, de tudják, hogy a tömbszappan micsoda kincs a háztartási praktikák kivitelezésekor!
Tehát a “jó, ha van otthon”-típusú mosószappanok mellett legyen kéznél egy hagyományos szappan is! Hogy miért? Szappanozni! Például a sok munkától bedagadt ujjainkról is le lehet szedni egy kis szappanos vízzel a gyűrűket.

Illatosítás szappannal

Keress egy erősebb, de még kellemes illatú szappant, amiről távolítsd el a gyári csomagolást, majd egy régi szövetzsebkendőbe bugyolálva helyezd olyan helyre (pl. lábszagú bakancs vagy dohos szekrény), amelyre ráfér az illatosítás.

Szappannal kezelt tűpontos tű

Amikor varrás közben a tű elakad az anyagban, az nagyon bosszantó tud lenni. Ekkor jusson eszünkbe, hogy a használni szándékozott tűt be kell szúrni a szappanba. Ugye, hogy sokkal simábban áthalad így a szöveten?

Szappan segítségével páramentesített felületek

Főként télen nagyon zavaró, hogy hőmérsékletváltozás hatására bepárásodik az orrnyergünkön hordott szemüveg, így vajmi keveset látunk és törölgethetjük serényen, csak legyen mivel.
Ez a probléma úgy kerülhető el, ha szappannal óvatosan bedörzsöljük a szemüveg üvegének mindkét oldalát, majd száraz törlőkendővel letöröljük azt, mintha csak políroznánk. A hátra maradt vékony réteg gátat fog szabni a párásodásnak, amíg le nem mossuk, vagy le nem kopik. Ezt a módszert a fürdőszobai tükröknél is ugyanígy bevethetjük, akár a fogkrémes trükköt.

Szappannal a nyikorgó zsanérok és ajtók ellen

Ha a ház ura elrejtve/elzárva tartja a szerszámait és a gépolajat, nincs mit tenni, mint leleményesnek lenni: Egy kis szappandarabbal dörzsöljük be a nehezen mozgó részeket és síneket, és láss csodát, minden újra csúszni fog!
Ugyanezen elv alapján az elakadó régi zipzárak kocsija is könnyebben fog futni.

Forrás: www.thespruce.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...