2015.07.22. 15:31:00 5974 216

A schönbrunni állatkert az ötödik legkedveltebb a világon
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Bécsben található schönbrunni állatkert az ötödik legkedveltebb a világon a Tripadvisor utazási portál értékelése szerint, a legtöbb szavazatot egy kaliforniai állatkert kapta.

Schönburnn állatkert, flamingók | Fotó: wikipedia.org - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Schönburnn állatkert, flamingók | Fotó: wikipedia.org

Az utazási oldal minden évben összegzi a felhasználók által adott értékeléseket és a vélemények millióit.

Az első helyen a Kaliforniában található San Diegó-i állatkert végzett, ezt követi a spanyolországi Tenerife szigetén, majd egy Szingapúrban lévő intézmény, a negyedik a prágai és az ötödik a bécsi állatkert lett.

A sorrendet aszerint állapították meg, hogy milyen gyakran és mennyire pozitívan értékelték az állatkerteket az elmúlt egy év során. A Tripadvisor oldalán legfeljebb öt pontot adhatnak a felhasználók és a véleményüket is leírhatják.

A schönbrunni állatkertet eddig csaknem háromezren értékelték, 2128-an kiválónak, 631-en pedig nagyon jónak ítélték a bécsi intézményt, amely így a Tripadvisoron a negyedik legtöbbet véleményezett hely az osztrák fővárosban.

A portál tavalyi rangsorán a schönbrunni állatkert a nyolcadik helyen végzett.

Dagmar Schratter, az intézmény vezetője úgy véli, ha a látogatók szeretik az állatkerteket, akkor az állatok világa és a veszélyeztettek fajok védelme iránt is fel lehet kelteni könnyen az érdeklődést.

A schönbrunni a világ legrégebbi, még működő állatkertje, amely kapuit 1752-ben nyitotta meg.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...