2020.11.18. 14:26:59 8498 217

A rendszeres mozgás csökkenti az idősebb hölgyek rákos megbetegedésének kockázatát
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kelj fel és mozogj! Ezt ajánlják az idősebb nők számára a rák kockázatának csökkentésére a San Diego Állami Egyetem kutatói. A menopauza utáni nőknél, akik naponta közepesen vagy erőteljesen mozogtak, 34 százalékkal csökkent bizonyos rákfajták kockázata szemben azokkal, akik naponta alig mozogtak - jelentették az epidemiológusok egy tanulmányban a British Journal of Cancerben.

Sport, fittség 40 felett - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sport, fittség 40 felett

Amint azt korábbi kutatások is kimutatták, a nőknél a fizikai aktivitás 13 invazív rák előfordulásához kapcsolódik, de ezek a tanulmányok eddig önértékelésén alapultak. Az új OPACH (objektív fizikai aktivitás valamint szív- és érrendszeri egészség) tanulmány, amely a Women Health Initiative (WHI) részét képezi, “gyorsulásmérő” eszközt használt. Ezt a nők egy hétig viselték a csípőjükön, ezáltal pontosabban meg lehetett határozni azt, hogy mennyire voltak aktívak a háztartási munkáktól kezdve a gyalogláson keresztül a tornatermi mozgásig bezárólag. A kutatók ezt követően közel öt éven keresztül követték nyomon a mozgásuknak és annak az egészségükre gyakorolt ​​hatását.

A vizsgálatban 6382, 63 és 99 év közötti nő vett részt. Közülük 272 nőnél diagnosztizálták a 13 specifikus invazív rák egyikét. Ezek közül az emlőrák volt a leggyakoribb, ezt követte a tüdőrák és a vastagbélrák. A többi érintett rák: a tüdő, a máj, a vese, a gyomor, az endometrium, a leukémia, a myeloma multiplex, a fej és a nyak, a rektális és a hólyagrák. A rák előfordulása alacsonyabb volt azoknál a nőknél, akik napi átlagban 80 percet mozogtak közepes vagy erőteljes módon, szemben a napi 20 percnél kevesebbet mozgó hölgyekkel.

"Ezek az eredmények azt mutatják, hogy a fizikai aktivitás segít megelőzni a rákot, és minél intenzívebben mozogsz, annál jobb" - mondta Humberto Parada Humberto Parada, az SDSU Közegészségügyi Iskolájának szerzője és adjunktusa.. "Ez segíthet az idősebb, menopauza utáni nők egészségügyi irányelveinek meghatározásában és testreszabásában."

Forrás: medicalxpress.com/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...