2021.05.05. 09:15:00 7538 231

A reggeli migrén okai - és ahogy küzdhetsz ellene
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az akut vagy lüktető fejfájással együtt a reggeli migrén egyéb kellemetlen tünetekkel is együtt járhat. Ki szeretné testi fáradtsággal vagy hányingerrel indítani a napot? Tanuljuk meg kezelni ezeket a tüneteket!

Reggeli migrén kellemetlen tünetekkel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Reggeli migrén kellemetlen tünetekkel

A fej egyik oldalán lévő fizikai aktivitással súlyosbodó fájdalom vagy valószínűséggel migrén, ha az alábbi tipikusan migrénes tünetekkel együtt jár: zaj- és fényérzékenység, nyaki fájdalom, tenyerünk izzadása és szédülés. A migrénes rohamok jellemzően a kora reggeli órákban támadnak, amihez az agy alvás és ébrenlét ciklusához lehet köze.

Kutatások szerint a migrénes tünetekkel élőknek nagyobb eséllyel vannak problémái az alvásminőséggel, ami megnyilvánulhat alvási apnoe formájában is. Ehhez társul, hogy a migrénben szenvedők körében nagyon magas a depresszióval is küzdők aránya. Nem csoda, hogy ez a három egészségügyi probléma valódi ördögi kört hoz létre.

Mit tehetsz a reggeli migrén mérséklésének érdekében?

A reggeli migrénes tüneteket súlyosbíthatja a hirtelen koffeinmegvonás, a másnap reggelre történő kiszáradás és a rendszeresen szedett gyógyszerek hatásának elmúlása reggelre. A lecsökkenő vércukorszint is elősegíti az ébrenléti migrént. Ezekre a dolgokra is érdemes figyelnünk egy ajánlott, de személyre szabandó reggeli rutin kialakításához:

  1. Ébredést követően igyunk vizet, ezután pedig fogyasszunk fehérjedús reggelit.

  2. Akinek nem kapcsolódik a fejfájásához a koffein, nyugodtan elfogyaszthat utána egy kisebb adag kávét.

  3. A gyógyszeres kezelésre szoruló migrénesek kérjék meg orvosaikat, hogy keressenek számukra gyorsabban oldódó készítményeket. A reggeli migrén ugyanis oly módon leterheli az emberi szervezetet, hogy a hatóanyagok lassabban bomlanak le az alkalmazás során. Erre az orrspray formában is kapható gyógyszerek megoldást nyújthatnak.

  4. Fordítsunk figyelmet a megelőzésre! Ha már kitapasztaltuk, mitől erősödik fel a migrén, igazítsuk úgy életmódunkat, hogy a kiváltó tényezőket minél inkább el tudjuk kerülni.

Forrás: www.allure.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...