2016.04.23. 11:08:31 10157 310

A ragyogó pázsit titkai – Apró tippek a fű nyírásához és ápolásához
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gondolom, a férfiak egy része „alig várta”, hogy kijöjjön a jó idő, süssön a Nap, és ők újra belevethessék magukat a fűnyírás gyönyöreibe. Feltételezhető, hogy ez az erősebbik egy nagyon kis hányadára igaz. Mert, habár jó beszívni a frissen nyírt fű illatát és jó a szép udvar látványában gyönyörködni, azért idáig el kell jutni.

Fűnyírás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fűnyírás

Az pedig néha nagyon nehéz feladatnak tűnik. Pedig nem olyan nagy ördöngösség, csak nekiállni nehéz. Csak néhány apróságra kell odafigyelni.

Ha szép pázsitot szeretnél…

  • A szép udvar már a fűnyírásnál kezdődik. Sokat számít, hogy milyen gyakran nyírod a füvet.

  • Hasonlóan fontos szempont, hogy milyen méretűre nyírod le a füvet. Azt például tudtad, hogy árnyékban hosszabbra kell hagyni a szálakat, mint a napos részeken?

  • A hosszal kapcsolatban szintén érdemes megjegyezni, hogy ha túl rövidre nyírjuk a füvet, akkor könnyen kiszáradhat a pázsitunk, a fűszálak gyökerei szétroncsolódhatnak.

  • Ha minden vágyad a szép zöld gyep, ne sumákold el az öntözést, illetve ne ezen spórolj.

  • A megfelelő és folyamatos táplálék, vagyis a trágyázás is lényeges a szép pázsit kialakulásához. Mindig az évszaknak megfelelő „szert” kell választanunk, és ezt a megfelelő mennyiségben lenne jó alkalmaznunk.

  • Mielőtt kiválasztanád a gyeped számára a megfelelő szert, távolítsd el a gyomokat, mohát, és az egyes betegségekért felelős gombaféléket.

A pázsitod nem csak a Tiéd

Persze, a Te udvarodat ékesíti, ez igaz. De vedd figyelembe azt is, hogy a szép zöld gyep nem csak dísz, hanem az ökológiai körforgás, vagyis szűkebb és tágabb hazád, vagyis a Föld egyik nagyon fontos része is.

Forrás: garten.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...