2015.06.09. 15:36:39 7236 202

A praktikus rendszerezés 8 ellensége
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindannyian belefutottunk már ezekbe a hibákba, sőt néha újra és újra elkövetjük őket. Pedig tudjuk, hogy nem váltak be, és vannak más megoldások is, mégis..., a megszokás nagy úr. De gondolj arra, hogy egyszer kell csak rendet tenni, utána könnyebb lesz azt fenntartani.

Káosz otthon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Káosz otthon

1. Fa vállfák

Bár szépek a fa vállfák, nem igazán praktikusak. Nehezek, sok helyet foglalnak és lecsúszkál róluk a ruha. Sokkal jobb a keskeny, plüss bevonatú vállfa.

2. Állófogasok

Egy étteremben még csak-csak, de a lakásban semmi helye egy különálló fogasnak. Félő, hogy csak egyre nagyobbra és nagyobbra fog nőni. Helyette legyen egy-két kampó a falon, de a kabátok nagy részét inkább egy szekrényben rejtve tárold.

3. Fiókos ágy

A fiókokkal kissé behatárolod, hogy mekkora dolgok férhetnek el az egyébként szuper nagy ágy alá. Remek hely lehetne ez a téli és nyári takaróknak, kabátoknak és bőröndöknek, de a fiókokban mindez nem lehetséges. Ráadásul,ha átrendezed a szobát vagy költözöl, és az egyik oldal a falhoz kerül, rögtön elveszíted az a pakolós felületet. Nem feltétlenül olyan praktikus, mint amilyennek elsőre tűnik. Gondold át, mielőtt ilyet kérsz az asztalostól, vagy ilyet vásárolnál.

4. Irodai papírtartó állványok

Tudod, azok a három emeletes irattartók, vagy éppen egy A4-es nagyságú, ronda fém doboz. Ha van ilyened, akkor te is láthatod, hogy ebben igazából csupa olyan dolgot gyűjtesz, amit nem használsz. Régi kacatok. Dobd ki egy az egyben, és helyette helyezz el egy kisebb tálat, amibe olyan dolgokat teszel, amikre szükséged van, vagy varázsold egy zöld növénnyel kellemesebbé azt a sarkot. A mai digitális világban már nincs szükség ilyesmire.

5. Bármi, ami indokolatlanul drága

Az ár nem igazán számít, ha rendszerzésről van szó. Attól, hogy drága és ilyen-olyan designos, még nem fogja jobban ellátni a feladatát. Valószínű, hogy a szükséges dolgokat, dobozokat, kosarakat a 100 forintos boltból is beszerezheted. Ha nem tetszik a szín vagy a minta egy kis kreativitással vagy a gyerekek segítségével átalakíthatod. Ezenkívül a lakás is hemzseghet az újrahasznosításra váró dolgoktól. Fésüld át a kecót, és keresd meg a kincseket!

6. Műanyag fiókos szekrények

Mielőtt ilyesmikre költenél, a tapasztalat szerint nem igazán tartósak ezek a berendezések. Könnyedén eltörnek, nehezen nyílnak és csukódnak, gyorsan koszosodnak. Egyszóval felesleges pénz kidobás, inkább várj egy-két hónapot, tegyél hozzá pár ezer forintot és végy egy rendes, időtálló komódot vagy kis fiókos szekrényt.

7. Befőttes üvegek

Igen-igen, sokszor hasznos, de nem a konyhai száraz alapanyagok tárolására. Az igazat megvallva nekem még most is tele van a szekrényem velük, de csak azért mert jelenleg nincs időm a szisztémám újra gondolására. De ez a baj velük: egy befőttes üvegbe nem fér bele egy kg rizs, liszt vagy cukor sem, így több kell belőlük vagy a maradék a zacskóban marad, így nem hogy helyet spóroltál volna, még kevesebb hely marad a szekrényedben. A különböző méretű és formájú tésztáknak pedig egyáltalán nem praktikusak. A magas, téglatest alakú dobozok sokkal jobban kihasználhatóak. Legalábbis én ilyesmiket fogok beszerezni.

8. Cipőtárolás az ágy alatt

Nagyon-nagyon macerás a cipők kihalászása az ágy alól, visszatenni meg nem fogod. Így a hétvégére minden cipőd szanaszét lesz a lakásban, az ágy alatt meg lesz egy csomó porfogó doboz, amit mindig egyesével ki kell szedni porszívózáskor. Inkább csak a szezonon kívüli cipőket helyezd az ágy alá, ha nem találsz nekik másik helyet, de a legjobb, ha semmi nincs itt. A többi cipőnek vásárolj egy megfelelő méretű cipős szekrényt.

Forrás: goodhousekeeping.com | Írta: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...