2018.11.05. 09:41:29 11324 334

A pajzsmirigy 4 leggyakoribb megbetegedése
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A pajzsmirigy köztudomásúan befolyásolja a hormonháztartásunkat, pajzsként védi szervezetünket sokféle megbetegedéstől, már a magzati fejlődésben is nélkülözhetetlen. Ha megbetegszik, az zavart okoz, ezért különösen fontos számunkra, hogy a pajzsmirigy megfelelő működését elegendő jód (és szelén) fogyasztásával támogassuk.

Pajzsmirigy - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pajzsmirigy

A pajzsmirigy állapotáról nemcsak a pajzsmirigyhormonok árulkodnak, szintén mértékadó jelző az agyalapi mirigy, ami a pajzsmirigy kilengéseit próbálja egyensúlyozni. De mik a legjellemzőbb problémák, amik a pajzsmirigyünket érinthetik?

Pajzsmirigy alulműködés

Amennyiben különösebb ok nélkül fázósak és fáradékonyak leszünk, joggal gondolhatunk arra, hogy pajzsmirigyünk alulműködik, azaz túl kevés hormont termel. A női termékenységi gondok és hirtelen hízás hátterében is gyakran állhat. A megbetegedés eredményeként nemcsak az anyagcserénk, de a gondolkodásunk és beszédünk is lelassulhat! Azonban az időskori enyhe alulműködés épphogy meghosszabbíthatja az érintett személy élethosszát.

Daganat

A pajzsmirigyrák ritka daganat, ami korai felismerés mellett nagy eséllyel gyógyítható. A műtéti eltávolítást általában sugárterápia, majd életfogytig tartó hormonkezelés következik. A legtöbb göb azonban jóindulatú elváltozás.

Pajzsmirigy gyulladás

A gyulladás hátterében állhat vírus vagy autoimmun reakció, de kialakulhat nőknél átmeneti zavar a pajzsmirigy működésében szülés után is. Többnyire maradéktalanul elmúlik egy pár hetes kezelés után.

Túlműködés

Amikor a pajzsmirigyünk túl sok hormont kezd el termelni, pl. immunológiai reakciók hatására, akkor nagyobb étvágy mellett is fogyást tapasztalhatunk. A túl sok hormon jelenléte eredményeként többek között idegrendszeri változások és felgyorsult szívverés is tünet lehet. A pajzsmirigy megnagyobbodásakor forduljunk orvoshoz, mert gyanús, hogy golyva vagy strúma van kialakulóban.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...