2016.05.01. 17:50:00 11631 335

A mosógépbe? Soha! – Ezeket a ruhadarabokat tartsd távol a gépedtől
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt hiszem, mi nők örökké hálásak lehetünk az automata mosógép feltalálójának. Nyilván a forgótárcsás, centrifugás változattal is tiszták lettek a ruháink, de azért sokkal kényelmesebb bedobni a gépbe a „göncöket” és néhány óra múlva tisztán kivenni. De nem minden ruhadarab szeret a mosógépdobban „pörögni”.

Amikor tilos a mosógép... - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Amikor tilos a mosógép...

Úgyhogy hiába bármilyen kímélő vagy lassú program, bizonyos esetekben a kezünkben lévő „mosóerőt” leszünk kénytelenek használni.

A kedvenc vászoncipőd

Persze, ilyenkor is a legegyszerűbb lenne csak bedobni a gépbe, és egy gyors programmal tisztává varázsolni a „lépőket”, ám félő, ezzel csak a cipők életét rövidítenénk meg. Talán a legkisebb gond lenne csak az, hogy a cipőfűző kirojtosodik. Ennél nagyobb baj, hogy elveszítik formájukat, és megszáradva kissé „el lennének csúszva”. Egyszerűbb, ha befújod egy vízlepergető spray-jel. Így megóvod őket a kosztól. Ha kicsit nagyobb, vagyis inkább makacsabb folttal van dolgod, egy kis vízzel, szappannal és egy kefével csodákra leszel képes.

Mosógép? Azt a bőr sem szereti!

A bőrből készült kabát, cipő, táska ne legyen a mosógépdob gyakori látogatója. Ezekhez vagy valamilyen speciális tisztítóhabot, - folyadékot érdemes beszerezni, vagy egy nedves kendővel lehet még őket áttörölni. Ha nagy a baj, és a kabátnak már nem elég sem a folyadék, sem a nedves ruha, beteheted a gépbe. Csak arra ügyelj, hogy kímélő programot válassz, mely 30 ⁰C-nál ne legyen melegebb, és a centrifugálást hagyd ki. Egy vállfán hagyd megszáradni.

Elegáns fejfedők veszélyben!

Míg a sapik mehetnek a gépbe pancsolni, addig a kalap, baseball sapka inkább hagyják ki ezt a fajta wellnessezést. Nagy az esélye, hogy kicsit vagy nagyon eldeformálódnának. A „keményebb” sapkáknál a legjobb, ha beáztatod, aztán kézzel kisuvickolod őket. Kalap esetében inkább válassz egy puha kefét a kosz eltávolítására.

Óvd a poncsód és a szövetkabátodat is!

Ha sokáig szeretnéd még hordani ezeket a ruhadarabokat, semmiképp se tedd őket mosógépbe. Ugyanis összemehetnek, vagy csak szimplán eldeformálódhatnak. Ilyenkor a megoldás lehet egy megbízható mosoda, vagy ha nagyon nincs más lehetőség, egy alacsonyabb hőfokú kímélő program. Fontos az is, hogy a megfelelő mosószert alkalmazzuk. Ha csak felületi szennyeződésről van szó, egy ruhakefe is jó szolgálatot tehet.

Hogy a kedvenc melltartód még sokáig ragyogjon

Ha biztos és kíméletes tisztaságot szeretnél a melltartóidnak, vagy kézzel kell kimosnod őket, vagy – ha mégis inkább a gépi mosást választanád – mindenképpen dobd be őket egy mosózsákba. Ez azért is lesz fontos, hogy a kapcsok ne akadjanak bele sehova, a pántok ne csavarodjanak össze, illetve a „beépített” szivacsok is megőrizzék eredeti formájukat.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.