2017.04.18. 15:06:30 12513 323

A mosogatószivacs rejtett élete – további kreatív ötletek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Korábban olvashattál már magazinunkban 10 remek házi praktikáról, amely során a mosogatószivacs időt vagy pénzt spórolhatott neked. Azonban azóta számos új felhasználási módot kísérleteztek ki a kreatív háziasszonyok, amelyek szintén a segítségedre lehetnek.

Szivacsok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szivacsok

Takarításhoz

  1. Két mosogatószivacs egy-egy rövidebb oldalát késsel vágd be, majd grillező fogó két lapátjára helyezd fel, így keskeny üveglapok, reluxák stb. két oldalát egyidejűleg le tudod mosni.
  2. Egy mosogatószivacs hosszabbik oldalát közép tájt vágd be, és rejts bele egy darab szappant. Ezáltal a takarítás során már nem lesz szükség plusz mosószerre.
  3. A szivacsot egy éles késsel vagdald be a rövidebb és a hosszabb oldala felöl is, úgy, hogy a kis négyzetformákat a dörzsis rész még egybe tartsa. A beirdalt szivacs tökéletes lesz rácsok tisztítására.

A ház körül

  1. Nem találod a tűpárnád? Csak kapj elő egy még nem használt szivacsot és tűzd tele a színes gombostűiddel!
  2. Ha megerőltetted a kezeidet, akkor tudhatod, milyen kellemetlenséget jelenthet netezés közben még az egér használata is. Hogy megkönnyítsd ezt a műveletet, alkalmazz egy tiszta és száraz szivacsot csuklótámasznak az egerezéshez.
  3. Az eltömődött locsolócső kitisztításhoz segítségül hívhatsz egy kidobásra szánt szivacsot. A dörzsölős felére lesz csak szükséged. Miután leválasztottad azt a szivacsról, tekerd fel, majd helyezd be a locsolócső csap felőli végébe. A víznyomás szépen átnyomja majd a csövön, és a szivacsdarab maga előtt kitolja a szennyeződéseket.
  4. A szivacs hosszanti oldala mentén 4-5 sort kell csak késsel bevágni, hogy az kertészeti segédeszköz lehessen. Csíráztatásra kiválóan alkalmas! A bevágásokba sorban behelyezhetőek a magok, melyek a szivacs nedvesen tartása mellett szépen kihajtanak majd.
  5. Fejvédő sisakok (biciklis, munkavédelmi) kibélelése szintén lehetséges bármilyen háztartási szivacsból. Csak méretre kell vágni, és a sisak belső felébe ragasztani a kényelmes viselés érdekében.
  6. Szék/asztallábak alá! Amennyiben használatuk során a bútorok sokat vannak húzkodva és nyomot hagynak a parkettán, akkor is jól jöhet néhány szivacsdarab megoldásként. Vegyél méretet a széklábakról, és ragassz megfelelő méretű és magasságú szivacsot rájuk. Ugye milyen praktikus?

További hasznos tippeket találsz a témában itt: 1 mosogatószivacs - 10 remek ötlet>>

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...