2023.12.28. 08:31:54 5794 217

A mindig elegáns légiutas-kísérők története
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A légiutas-kísérők hosszú történettel rendelkeznek, mely az 1930-as évek Amerikájában kezdődött. Az alábbiakban feltérképezzük a légiutas-kísérők páratlan történelmét, ahol a szolgálat, elegancia és biztonság egyesültek a felhők fölött.

Stewardess - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Stewardess

Az első légiutas-kísérők megjelenése

A légiutas-kísérők története az 1930-as évek Amerikájába vezet. A Boeing 80A, az első olyan utasszállító repülőgép, amely kifejezetten légiutas-kísérők számára készült, 1930-ban szolgált. Az American Airlines volt az első légitársaság, amely alkalmazta őket, egyfajta kísérő személyzetként, akik a biztonságért és a kényelemért feleltek.

A légiutas-kísérők aranyszabályai

A 1930-as és 1940-es években a légiutas-kísérők kiválasztására szigorú szabályokat alkalmaztak. Általában fiatal, főiskolai végzettséggel rendelkező és nőiességét kiemelő női kísérőket alkalmaztak. A légiutas-kísérőknek szigorú szabályoknak kellett megfelelniük, beleértve a korlátozott házassági lehetőségeket és a magas sarkú cipő viselését is.

A háborús szolgálat

A második világháború alatt a légiutas-kísérők szerepe megváltozott. A hadsereg szolgálatába léptek, ahol katonai repülőgépeken és hadihajókon is tevékenykedtek. A háború után visszatértek a kereskedelmi légi közlekedéshez, és szerepük az évtizedek során folyamatosan változott.

Az elegancia és stílus korszaka

Az 1950-es és 1960-as években a légiutas-kísérők stílusa és eleganciája ikonikussá vált. A Pan American World Airways (Pan Am) és más luxus légitársaságok légiutas-kísérői a divat és az elegancia képviselőivé váltak. Ők voltak azok, akik a repülés luxusát, kényelmét és stílusát hordozták magukon.

Modern korszak

A légiutas-kísérők szerepe az évek során folyamatosan változott. A modern korszakban a szolgálat elsősorban a biztonság és az utasok kényelmének biztosítására összpontosul. A repülési kísérők ma is kiképzettek vészhelyzeti szituációk kezelésére, és hozzájárulnak az utazás élményéhez a fedélzeten.

Egyenlőség

Az 1970-es években számos légitársaság lehetővé tette a férfiak számára is a légiutas-kísérői pozíciókat. Ezzel párhuzamosan a különböző kulturális és nemzetközi légitársaságok is foglalkoztattak és foglalkoztatnak ma is férfi és női légiutas-kísérőket egyaránt.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...