2019.01.10. 17:36:04 9369 259

A migrén lehetséges 9 tünete
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A fejfájásnak számos válfaja van, ebből következik, hogy számos oka is lehet. Habár mi gyakran ráfogjuk, hogy az iszonyú fejfájást migrén okozza, az azonban nem biztos, hogy tényleg „migrénes” vagy. Érdemes utána járni a fájdalmat kiváltó oknak, hogy megfelelően kezelhesd a problémát. A migrén tüneteit pedig így ismerheted fel…

Fejfájás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fejfájás

A fejfájások több mint felét migrén okozza, a nőknél háromszor gyakoribb betegség ez, mint a férfiak körében. A migrénes fejfájás - amely akár 3 napig is tarthat - kialakulásában genetikai örökség és környezeti tényezők is szerepet játszhatnak. Ha gyakori fejfájás kínoz, de még nem diagnosztizáltak migrénnel, olvasd el az alábbi tüneteket, amelyek migrénre utalhatnak:

Lüktetés a fejben


Mintha éreznénk a szívünk dobogását a fejünkben is. Ez inkább tompán jelenlévő tünet, amely inkább zavaró, mint igazán fájdalmas. 
Az agyi idegek specifikussága miatt a leggyakoribb, hogy a fájdalom a fej ugyanazon az egy pontján jelentkezik rendszeresen.

Látási zavarok - villódzás


A migrén fellépésekor a véráramlás csökken az agyban, így a szervezet lelassul a torzított látás különböző formáit idézve elő.

Gyengeség, zsibbadás a test egyik oldalán


Egészen félelmetes tünet, ami a csökkent agyi sebesség hatására a stroke során kialakuló tünetekhez hasonlítható a legjobban. Vannak olyan egyének, akik a beszédhangjukat találják meg ilyenkor nehezen.

Szellemi fáradtság


Depresszió vagy ingerlékenység? Mindkettő állhat a migrénnel összefüggésben.

Szédülés és hányinger


Több tanulmány is foglalkozik jelenleg az agyi és az emésztőrendszeri megbetegedések közötti kapcsolattal, de ennek oka a mai napig tisztázatlan.

Fokozódó érzékelés


A migrén során agyunk túlérzékennyé válik, ezért zavaróbbak a hangok a fények és a szagok is. Nem csoda, hogy a migrén legfájdalmasabb szakaszában az ember inkább egy csendes és sötét menedéket keres.

Nyaki merevség


Az agy a gerincvelő felső részén található fájdalomcsatornával kommunikál, így okozva ott is kellemetlenséget.

Testi fáradtság


A szervezet ilyen fokú igénybe vételekor nem meglepő, hogy az agyunknak szüksége van egy kis időre és energiára, hogy rendezze a „sorait”.

A migrén és velejárói a betegek egész életét megkeseríthetik, hiszen a szokásos napi menetrend útjába állhatnak. A tünetek (változatos összetételben) a migrén előtt, alatt és után is felléphetnek egyéntől függően.

Forrás: womenshealthmag.com/health/a24892333/migraine-symptoms/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...